Geldautomaat Beesd komt niet terug

BEESD - De geldautomaat in Beesd, die per 1 maart 2015 is verhuisd naar een winkel aan het Dorpsplein, komt niet terug. Dat laat Henk Vermeulen, directievoorzitter van de Rabobank West Betuwe weten in reactie op de petitie die Beesdenaar Dave van Hattem is gestart.

 

door Sophie van Hogendorp

@sophiehogendorp

 

Van Hattem vind dat iedereen altijd, ongeacht de tijd, moet kunnen pinnen. Nu de geldautomaat in een winkel is gevestogd, kan dat niet meer. Daarom is hij op 28 maart een petitie gestart waarmee hij bij de Rabobank wilde aantonen dat veel inwoners van Beesd zijn mening deelden. Inmiddels hebben ruim achthonderd mensen de petitie ondertekend. Met deze handtekeningen is Van Hattem vanmiddag naar de Rabobank gegaan. Dit leverde echter niets op.

 

Henk Vermeulen: ,,Wij hebben als Rabobank hele zorgvuldige afwegingen gemaakt voor we besloten de automaat te verplaatsen. De argumenten die met de petitie zijn aangevoerd, zijn geen nieuwe argumenten en eigenlijk kunnen we daar dus niets mee. Natuurlijk vinden mensen dat jammer, maar als we ze uitleggen waarom we de automaat verplaatst hebben, snappen ze dat wel.''

 

Lees meer in het Nieuwsblad Geldermalsen van donderdag 9 april.