Geldermalsen bakt pannenkoeken voor vluchtelingen

GELDERMALSEN Op vrijdag 18 maart, Nationale Pannenkoekdag, nam een tiental vrijwilligers het initiatief om pannenkoeken te bakken voor vluchtelingen die in de gemeente Geldermalsen wonen. Meer dan 50 statushouders maakten gebruik van de mogelijkheid om kennis te maken met de Nederlandse pannenkoek.

De mensen lieten zich de pannenkoeken goed smaken. De sfeer tijdens het pannenkoeken eten was feestelijk en gezellig. Het was een goede gelegenheid om mensen met elkaar in contact te brengen. Er ontstonden mooie gesprekken tussen de volwassenen, zowel tussen vrijwilligers en vluchtelingen als vluchtelingen onderling. De kinderen mochten helpen met pannenkoeken bakken en speelden enthousiast met elkaar. .

Het pannenkoekfeest vond plaats in gebouw Den Dries in Geldermalsen. Dit gebouw was belangeloos ter beschikking gesteld door de Hervormde wijkgemeente Oost. De diaconie van de wijkgemeente sponsorde de drank en het pannenkoekbeleg. De pannenkoeken zijn gebakken door een tiental vrijwilligers, die via de facebookgroep Praktische Hulp Vluchtelingen Geldermalsen met elkaar in contact zijn gekomen.