'Geldermalsen draait door' in Schenkerij De Beurs

GELDERMALSEN Vrijdag 9 juni is er weer een opname van 'Geldermalsen Draait Door' van het Cultureel Café in Schenkerij De Beurs. De presentatoren, Ron van Leeuwen en Rob van Veen, hebben een aantal gasten uitgenodigd die bij hun aan tafel schuiven.

Kunstschilder en vaste columnist van het Cultureel Café Hans Beringen draagt weer een column voor. De titel is: Ode aan Utrecht. Ook aan tafel Cees Blom en zijn partner Isabel. Deze nieuwe uitbaters van Schenkerij De Beurs namen recent het stokje over van Ron en Angelique Vermeulen van De Melangeur, en werd de naam gewijzigd in Schenkerij De Beurs. De ondernemers blijven buren want Ron en Angelique gaan zich meer richten op de chocolade, koffie en thee in De Melangeur.

Gerard en Koen Poldervaart zijn onlangs begonnen met de Betuwse Fruitshop op het marktplein. Met hun terras wordt nog meer gezelligheid toegevoegd aan de Markt. Zij komen vertellen over de shop. Burgemeester Miranda de Vries geeft een toelichting op GNL. De Naam West-Betuwe is al bekend, maar de meeste inwoners willen graag weten wat er verandert. Kunnen zij hun paspoort nog aanvragen, of rijbewijs laten verlengen? En wanneer wordt alles definitief, komt er een grotere gemeenteraad, meer wethouders, wie wordt de nieuwe burgemeester, welk gemeentehuis gaat worden gebruikt.

Op het gebied van kunst en cultuur is Marion Murman te gast, verbonden aan de kunstmanifestatie Ode aan de Linge. Ze vertelt over het gevarieerd, doorlopende programma vol kunst en muziek. Als afsluiting van de dag kan er vanaf 17.00 uur ook dit jaar weer gesmuld tijdens de gezellige dorpspicknick met live muziek.

'Geldermalsen draait door' wordt muziek omlijst door maandartiest Bart van den Goorbergh. Samen met zijn groep Chairs vormt Van den Goorbergh een ensemble van professionele muzikanten dat de aanwezigen bijna 100 jaar terug neemt in de tijd naar de Charleston uit de 'Roaring Twenties', de beginnende jazz uit de jaren dertig en bijvoorbeeld de originele uitvoering van 'Singin'in the Rain'.

Entree van 'Geldermalsen draait door' is gratis. Adres: Marktplein 14 Geldermalsen. Het programma begint om 20.00 uur en wordt opgenomen door RTV Betuwe. Op donderdag daarop tussen 20.00 en 22.00 uur zal dit dan worden uitgezonden tijdens het radioprogramma "Betuwe Centraal" van RTV Betuwe.