Geldermalsen neemt vernieuwde gemeentewerf in gebruik

GELDERMALSEN In het kader van een brede bezuinigingsoperatie is enige tijd geleden door de gemeente Geldermalsen ook gekeken naar het mogelijk afstoten van de gemeentelijke buitendienst.

Enkele omliggende gemeenten kozen ervoor hun buitendienst bij de AVRI onder te brengen. Na gedegen onderzoek is uiteindelijk besloten dit voorbeeld niet te volgen. Op het gebied van efficiëncy en kostenbesparing lagen er wel kansen in het samenvoegen van de twee gemeentewerven van Beesd en Geldermalsen op de locatie van de gemeentewerf aan de Rijnstraat in Geldermalsen.

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de verbouwing/herinrichting van deze gemeentewerf. Dit om de medewerkers van de buitendienst en al het materieel op één locatie een goed onderkomen te kunnen bieden. Het resultaat mag gezien worden. De oude gemeentewerf aan de Industriestraat in Beesd is inmiddels verkocht.

Op woensdagmiddag 10 juni is er bijeenkomst voor het gemeentelijke personeel waarbij door de buitendienst voor hun collega's van het gemeentehuis rondleidingen en presentaties worden verzorgd. Om 15.30 uur verzorgt wethouder Ton van Maanen de officiële opening van de vernieuwde werf.