• SAB Profiel

Geldermalsen slaat grote vis aan de haak voor Hondsgemet

GELDERMALSEN Het is voor de gemeente Geldermalsen nooit makkelijk geweest om bedrijven naar Bedrijfsterrein Hondsgemet te lokken. Vandaar dat nu met de nodige trots wordt aangekondigd dat SAB-profiel, dochteronderneming van Tata Steel Europe, zich in 2019 op Hondsgemet vestigt. Het nieuwe pand omvat een perceel van 3,4 hectare. SAB-profiel gaat sandwichpanelen voor gevels en daken produceren op twee nieuwe productielijnen.

Wethouder Ton van Maanen is verheugd met de komst van SAB-profiel naar de gemeente Geldermalsen: ,,SAB- profiel versterkt de maakindustrie in de gemeente Geldermalsen en sluit mooi aan op het gemengde bedrijventerrein Hondsgemet." De huidige productielocatie in Nieuwegein bood geen groeimogelijkheden meer. Tata Steel en SAB-profiel nemen sociale verantwoordelijkheid met de keuze voor een vestiging in dezelfde regio als de huidige fabriek. Willem Vermeulen, directeur van SAB-profiel: ,,Het huidige personeel kan door deze keuze in dienst blijven. De verwachting is zelfs dat we extra personeel aan kunnen trekken. SAB-profiel zal hiermee zijn regiofunctie als werkgever blijven vervullen en uitbreiden."

De nieuwe locatie in Geldermalsen biedt de mogelijkheid om ook de overige bedrijfsactiviteiten van SAB-profiel te verhuizen en heeft een zeer goede ontsluiting via de A15 en de A2.

SAB-profiel is een zelfstandige dochteronderneming van Tata Steel Europe, met vestigingen in IJsselstein, Nieuwegein en Niederaula (D). Als grootste leverancier van sandwichpanelen, profielplaten, gordingen en zetwerk in Nederland is het materiaal van SAB-profiel terug te vinden in vele toonaangevende bouwprojecten in Nederland en daarbuiten. SAB-profiel is onderdeel van de Tata Steel Building Envelope en heeft 200 werknemers.