• Sophie van Hogendorp

Geldermalsen wil meer sociale woningbouw

GELDERMALSEN Zowel het college van burgemeester en wethouders als de raadscommissies Samenleving en Grondgebied willen dat er binnen de gemeente Geldermalsen meer sociale huurwoningen komen. Dat werd dinsdagavond duidelijk tijdens de commissievergaderingen. Toch werden de plannen van het college niet goed ontvangen. Ze zijn volgens de commissieleden niet daadkrachtig en concreet genoeg.

 

door Sophie van Hogendorp

@sophiehogendorp

 

Tijdens de raadsvergadering van eind juni, heeft de gemeenteraad het college opdracht gegeven om de mogelijkheden van meer sociale woningbouw te onderzoeken. De raad wilde dit omdat aan de ene kant de wachtlijsten voor sociale huurwoningen langer worden en er aan de andere kant woningen beschikbaar gesteld moeten worden voor statushouders.

 

In de informatienotitie die door het college werd opgesteld, zien de commissieleden echter weinig concrete mogelijkheden. Annet IJff (pvdA): ,,Ik ben teleurgesteld. Deze notitie straat niet gevoel van urgentie en daadkracht uit dat ik had verwacht.'' Wel staan er verschillende mogelijkheden in, zoals het bouwen van sociale huurwoningen op De Plantage, op Gerdina's Hof en bij kantoorgebouw De Proeftuinen. Dit zijn echter nog opties, concrete plannen zijn er niet. Wethouder Niko Wiendels: ,,Natuurlijk willen wij ook graag snel nieuwe woningen realiseren. Maar dat staat soms op gespannen voet met communicatie. Het is heel belangrijk om huidige gebruikers van locaties en omwonenden bij het proces te betrekken.''

 

Lees meer in het Nieuwsblad Geldermalsen van donderdag 6 oktober.