Geldermalsen zet een streep door discriminatie

GELDERMALSEN Burgemeester Miranda de Vries en raadslid Marco Hol (ambassadeur Gelijke Behandeling) zetten donderdag 30 juni om 14.30 uur letterlijk een streep door discriminatie. Zij maken duidelijk dat gemeente Geldermalsen actief aan de slag gaat met het bevorderen van gelijke behandeling van de inwoners.

De gemeenteraad stelde enkele maanden geleden de Antidiscriminatienota vast. Er staan diverse acties in zoals het aanbieden van lesprogramma's voor de scholen en de organisatie van gesprekstafels over de diversiteit in de samenleving. Deze acties starten na de zomervakantie.

Inwoners die zelf in actie willen komen kunnen dat nu al zelf door bijvoorbeeld zelf een streep door discriminatie te zetten. In hun handelen en in door letterlijk een streep te zetten. Dat kan in de hal van het gemeentehuis. Daar staat vanaf vrijdag 1 juli een groot bord met de tekst Zet een streep door discriminatie.

Zet een streep door discriminatie is een landelijke campagne. De campagne wil de bewustwording rondom discriminatie en de meldingsbereidheid vergroten. De campagne verwijst naar artikel 1 van de Grondwet, die discriminatie verbiedt.