• archief BDUmedia

Gemeente Neerijnen ondersteunt sportaccommodaties bij verduurzamen

NEERIJNEN Gemeente Neerijnen stelt ruim twee ton beschikbaar voor energiebesparingen bij sportverenigingen. Sportverenigingen krijgen een gratis energieadvies aangeboden van het bedrijf Klimaatroute. Zij begeleiden het hele traject, van advies tot uitvoering. Verenigingen kunnen gemeentelijke subsidie aanvragen voor het uitvoeren van de maatregelen. De financiële voordelen zijn voor de vereniging.

Het doel is om sportverenigingen te helpen om hun voorzieningen te verduurzamen. ,,Een duwtje in de rug. Want in 2030 willen we in de gemeente West Betuwe energieneutraal zijn. Dit betekent dat we dan in West Betuwe samen zoveel energie opwekken als we nodig hebben. Om dit te kunnen bereiken is ook het besparen van energie een belangrijke stap."

Adviestraject Adviseurs van het bedrijf Klimaatroute hebben expertise op het gebied van energie, financiering en eventueel extra benodigde subsidies. Ze starten met een adviestraject waarbij ze ook kijken naar de quick wins voor de verenigingen. Welke maatregelen hebben op korte termijn het meeste effect? Als de sportvereniging dat wil, kan de adviseur daarna ook helpen bij het aanvragen en beoordelen van offertes en het indienen van subsidieaanvragen.