• Ronald van Meygaarden is een van de Geldermalsense bestuurders die meeloopt in de Prinsjesdagestafette

    Gemeente Geldermalsen

Gemeentebestuurders actief tijdens Prinsjesestafette

GELDERMALSEN De derde dinsdag van september is het Prinsjesdag. Dan is ook het Prinsjesfestival in Den Haag. Dit jaar is de provincie Gelderland medeorganisator. Er is een wandelestafette van Nijmegen naar Den Haag van 10 t/m 13 september: de Prinsjesestafette.

Het doel is om Gelderland extra onder de aandacht te brengen in Den Haag. En wie Gelderland zegt, zegt Vierdaagse van Nijmegen. Dit is het grootste meerdaagse wandelevenement ter wereld, deel van het DNA van Gelderland. Maar natuurlijk is ook de jaarlijkse Rode Kruis Bloesemtocht in onze eigen regio een wandelfestijn van formaat. Gelderland is dus een echte wandelprovincie en om dit te benadrukken lopen Gelderse burgemeesters en wethouders in estafette van Nijmegen naar Den Haag.

ETAPPE GELDERMALSEN-LEERDAM Het college van Lingewaal laat zich bij deze etappe op dinsdag 11 september vertegenwoordigen door de wethouders Govert van Bezooijen en Ed van Sambeek. Zij wandelen de hele etappe van 22 kilometer. Dat doen ook hun Geldermalsense collega's Ronald van Meygaarden en Niko Wiendels. Vanaf Geldermalsen tot Beesd worden zij vergezeld door burgemeester Jeroen Staatsen en wethouder Ton van Maanen die daarna vanwege andere verplichtingen zullen afhaken.

De collegeleden van de gemeente Neerijnen zijn door de provincie ingedeeld bij hun collega's van Tiel en Buren. Zij gaan 's morgens al om 07.00 uur op pad en lopen van Tiel, via Buren, naar Geldermalsen.

Het thema van het Prinsjesfestival is dit jaar 'Democratie: van ons! Voor ons! Door ons?!' Tijdens hun wandeling gaan onze gemeentebestuurders graag het gesprek aan met inwoners die dus worden uitgenodigd om mee te lopen.

PRAKTISCHE INFORMATIE Het vertrek is om 11.00 uur vanaf station Geldermalsen. Het eindpunt is het station in Leerdam. Vanaf dit punt kun de deelnemers op eigen gelegenheid terug naar Geldermalsen. Tijdens de etappe rijdt een supportteam mee met EHBO, routecoördinator, pers, etc. Ook zorgt de provincie voor versnaperingen en vertier langs de route.

AANMELDEN Per etappe kunnen maximaal 100 wandelaars meedoen. Inschrijven kan tot en met 10 augustus via de website van de provincie Gelderland: www.gelderland.nl/Aanmelden-Prinsjesestafette .