• Johan van den Tweel stapte afgelopen zomer op bij Dorpsbelangen en wordt nu als commissielid actief voor de PvdA

    Neeltje van Triest

Gemeenteraadsfractie PvdA Geldermalsen weer compleet

GEDERMALSEN Na het vertrek van fractievoorzitter Wim Timmermans moest de gemeenteraadsfractie van de PvdA Geldermalsen onder leiding van het overgebleven raadslid Annet IJff nieuw vormgegeven worden. Het invullen van een opengevallen raadszetel gaat volgens strakke regels waarbij de kieslijst van 2014 wordt gebruikt.

Door het gebruik van de oude kieslijst had Rob van Veen als nummer 3 op de lijst als eerste de mogelijkheid om raadslid te worden. Rob was echter niet meer lid van de PvdA en heeft besloten dat deze raadszetel wel bij de PvdA hoort. Nummer vier op de lijst is Jeanette Koch, die nu heeft aangegeven de opengevallen plek met enthousiasme te willen invullen.

Met maar twee raadszetels maar wel drie commissies binnen de gemeenteraad plus de nodige extra vergaderingen in het kader van de nieuw te vormen gemeente West Betuwe was het een logische stap om op zoek te gaan naar extra versterking van het team. Naast Annet IJff als fractievoorzitter en Jeanette Koch als nieuw gemeenteraadslid zal ook Johan van den Tweel als commissielid actief worden voor de PvdA. Johan van den Tweel heeft in de zomer de fractie van Dorpsbelangen verlaten en kan met zijn ervaring en kennis in de commissies een waardevolle bijdrage leveren aan de PvdA-fractie. Annet IJff zal de rol van fractievoorzitter op zich nemen en naast de taken die zij al deed als raadslid de overstap maken naar de commissie Bestuur en Middelen. Jeanette Koch zal zich richten op de commissie Samenleving en Johan van den Tweel op de commissie Grond. Als ondersteuning aan de fractie is Jeroen Wijngaard bereid gevonden om waar nodig de overige fractieleden te ondersteunen en Jeannette Koch indien nodig te vervangen in de commissie Samenleving.

Het PvdA team in Geldermalsen is op deze manier weer compleet. De komende maanden zal duidelijk worden met welk team de PvdA West Betuwe gaat deelnemen aan de verkiezingen voor de nieuwe gemeenteraad.