GeoFort beste kindermuseum van de wereld

GELLICUM GeoFort is de winnaar geworden van de Children in Museums Award 2016, een prestigieuze internationale prijs. Het officieel in Herwijnen maar zeer dicht bij Gellicum gelegen fort mag zich nu een jaar lang het beste kindermuseum van de wereld noemen.

De jury vindt dat GeoFort de "potentieel droge onderwerpen" waar het zich op richt heel direct, sociaal en leuk over weet te brengen. ,,Kinderen leren er al doende, terwijl ze lol hebben. Het is een inspirerende plek en waardige winnaar van de prijs."

GeoFort heeft er sinds kort een nieuwe attractie erbij: een interactieve zandbak. De kleuren geven een hoogtekaart weer, die meeverandert als er bergen of kuilen in het zand worden gemaakt. Je kan zelfs water virtueel laten stromen in de kuilen en grachten.

Proefjes in het GeoLab

In de zomervakantie is het GeoLab weer geopend voor proefjes. Maak je eigen kaart of ontdek waar de rivieren lopen en boots zelf een zeespiegelstijging na. Het GeoLab is elke woensdag en zondag in de zomervakantie. De rondes duren 30 minuten en zijn om 13.30, 14.15 en 15.00 uur. Lees meer op http://www.geofort.nl/agenda/proefjes-in-het-geolab/

In de eerste week van de zomervakantie (11 - 16 juli) is er een speciale activiteit. Samen met Generaal Kraayenhoff ga je GPS-tekenen op het forteiland. Maak een tekening op een papieren plattegrond, en loop deze tekening daarna over het fort met een GPS-apparaat. Zien de tekeningen er hetzelfde uit? Generaal Kraayenhoff begeleidt de kinderen bij deze workshop. Tijd: dagelijks van 11 juli tot en met 16 juli van 12.00 - 14.00 uur (vrije inloop, max 10 kinderen per half uur).

Bijen verdwalen niet

Zondag 31 juli staat de laatste "Dieren verdwalen niet" op de agenda. Dit keer de bijen. Bijen hebben een bijzondere manier om de locatie van voedselbronnen aan elkaar door te geven: 'de bijendans'. Ze gebruiken de stand van de zon ten opzichte van de voedselbron. En met de snelheid waarmee hij danst deelt hij informatie over de afstand van het voedsel ten opzichte van de korf. Op GeoFort staat een bijenkorf. De imker vertelt van alles over bijen - en wie weet, zie je ze dansen. Kosten: 12,50 incl. toegang tot de GeoExperience of maar 3 euro met de museumkaart. Bestel tickets op

http://www.geofort.nl/agenda/dieren-verdwalen-niet-bijen/

Minecraft

Al bijna een jaar kan iedereen meebouwen aan heel Nederland in Minecraft via de GeoFort-server genaamd GeoCraftNL. Alle rivieren, wegen, bomen en gebouwen van Nederland zijn zichtbaar. Met een Minecraft pc-licentie, kun je je eigen huis opzoeken en dit mooier gaan maken. Vanaf 8 juli 's-middags is deze server uitgebreid en kunnen nog meer Minecrafters tegelijk bouwen.

Bij GeoFort kunnen de bezoekers elke dag mee doen aan een Minecraftworkshop (vrije inloop). Daarbij ga je op zoek naar virtueel verstopte schat en moet je in de 3D wereld zien te navigeren.

Op het GeoFort is deze zomer nog veel meer te doen. Kijk ervoor op www.geofort.nl

Adres: Nieuwe Steeg 74 Herwijnen