• Neeltje van Triest
  • Neeltje van Triest
  • Neeltje van Triest
  • Neeltje van Triest
  • Neeltje van Triest

Geslaagd middagcorso in nieuwe opzet

TIEL Het Tielse Fruitcorso kent een nieuwe opzet. Het Taluud was het terrein van de tribunes, de stoet trok daar tussendoor de verkorte route door de stad heen. Ook werd er entree gevraagd. Maar het weer werkte mee, het corsovirus had toch velen aangetast en het was overal gezellig druk.

Als eerste presenteerde voorzitter Rian Verwoert de nieuwe wisseltrofee. Buren had deze drie keer gewonnen en mag zich eigenaar noemen van de vorige trofee. Tijdens de onthulling bleek het een levensgroot bronzen Flipjesbeeld te zijn die - na later bleek - behoorlijk zwaar was. 

Daarna ging het kindercorso van start en werden de jeugdwagens het parcours opgereden. Vervolgens maakte twaalf grote corsowagens hun opwachting. 

Culemborg was dit jaar de winnaar bij de grote wagens, de jeugd van Geldermalsen bij de jeugd. Zowel de burgemeester van Tiel als van Buren en West Maas en Waal hoefde voor de prijsuitreiking niet in actie te komen. 

De jeugd van Tiel behaalde een vierde plaats, Drumpt vijf en Passewaaij zes. Bij de grote wagens was de wagen van Maas en Waal tweede, Drumpt eindigde op een derde plaats, daarna volgden Buren en tot ieders verrassing Maurik op de vijfde plaats.