Geslaagde 'Mondiaal Dance Party'

METEREN In het dorpshuis van Meteren werd rond de jaarwisseling het "Mondiaal Dance Party Event 2015" gehouden, met ongeveer 120 bezoekers met allerlei achtergronden en leeftijden.

Het thema daarbij was "De Kracht van Vrouwen bij Verbinding en Diversiteit". Met Vluchtelingenwerk, Joke van Alten, hadden de organisatie (Participatie en Diversiteit Rivierenland) afgesproken dat vrouwen met een recente vluchtelingenachtergrond vrijkaartjes konden krijgen. Zij zelf, een aantal vrijwilligers van Vluchtelingenwerk en (vluchtelingen) vrouwen waren ook aanwezig.

was afgesproken dat PDR korting kreeg op het gebruik van de zalen etc en dat wij op de NL -doe- dag in maart mee gaan

helpen met allerlei klusjes.

Het was - mede dankzij de inzet van Jongerencomité "JONG" - een geslaagde avond die duurde van 19.00 tot 01.00 uur. Er was een dj die allerlei soorten muziek in verschillende talen afspeelde, de discoverlichting werd in elkaar gezet door twee jonge jongens uit Geldermalsen, er was een buikdansact gegeven door een buikdanseres Merwet uit Tiel die daarvoor weer vrijkaartjes kreeg, er was een modeschow en veel vrijwilligers van stichting PDR hadden gezorgd voor een heerlijke buffet. Dit was zelf bereid, deels zelf betaald en deels door sponsoring van AH distributiecentrum Geldermalsen en drie winkeliers: Elmaas Supermarket, Atlas Supermarkt en Bakkerij Mor uit Culemborg en Kabalay- Bizim supermarkt uit Tiel. Verder stelde de beheerder van het dorpshuis de zalen et cetera tegen gereduceerde prijs beschikbaar.

De stichting PDR gaf in de speech van die avond aan dat één van haar hoofddoelen "het verbinden van mensen" is en zal blijven en dat ,,de aanwezigheid van iedereen ons motiveerde om nog meer activiteiten op te zetten waardoor mensen de kans krijgen om elkaar beter te leren kennen".