• Archieffoto - ZHZActueel.nl

Gewapende overval op bakkerij Geldermalsen

GELDERMALSEN Maandagochtend 6 november werd Bakkerij Blijderveen in Geldermalsen opgeschrikt door een gewapende overval.

door Mandy van Diën

Op het moment van de overval in de winkel, gelegen aan de Willem de Zwijgerweg 22, waren er één medewerkster en enkele klanten, waaronder twee minderjarigen, aanwezig. De overvaller stapte rond 8 uur de winkel binnen en eiste onder dreiging van een steekwapen geld. Dankzij snel handelen van de klanten en medewerkers, heeft iedereen de winkelruimte kunnen ontvluchten en zijn er geen gewonden gevallen. De overvaller is vertrokken zonder buit en even later ingerekend door de toegesnelde politie en meegenomen voor verder verhoor.

Omstanders zagen de persoon in kwestie te voet vertrekken vanaf de supermarkt aan het Maximaplein richting de bakkerij, waar hij nog enkele minuten onrustig buiten heeft staan wachten, mogelijk tot de vrachtwagenchauffeur die kwam bevoorraden vertrok.

Nadat de medewerkster aangaf geen geld te hebben, kon zij samen met een klant naar achteren de bakkerij in vluchten, waar de aanwezige bakkers in actie kwamen waarop de dader mogelijk is gevlucht. De overige klanten konden snel hun weg naar buiten vinden. Een klant heeft in alle commotie 112 weten bellen, waarop de politie snel met drie wagens aanwezig was. De dader vluchtte de Willem de Zwijgerweg in en kon zonder verdere problemen worden aangehouden in een steegje. Op dat moment had hij net naar de politie gebeld om zichzelf aan te geven, maar de politie was al ter plaatse.

Het gaat om een 31-jarige man zonder vast adres. Hij zit voorlopig vast voor verhoor.

Ondanks dat de schrik er enorm in zit, is Bakkerij Blijderveen vandaag wel geopend.