• Louis van Oort

Gft-containers vanaf 10 april in de ochtend geleegd in plaats van 's middags

GELDERMALSEN Met ingang van 10 april leegt Avri containers voor groente- fruit- en tuinafval (gft) voortaan 's morgens in plaats van 's middags. Avri roept inwoners op die nog niet de gewoonte hebben hun gft-container op de ophaaldag voor 7.30 uur aan de weg te zetten, dat met ingang van 10 april wel te doen. De wijziging is nodig voor een betere werkverdeling voor Avri-chauffeurs en efficiëntere planning van het ophalen van het afval.

Dat de gft-container op de inzameldag voor 7.30 uur aan de weg moet staan, is niet nieuw. Deze aanbiedregel is er altijd geweest. Veel inwoners houden zich hier ook aan. Uit gewoonte zet een deel van de inwoners echter de gft-container pas halverwege de ochtend aan de straat, omdat de inzameling daarvan immers nooit 's morgens vroeg was.

Chauffeurs rijden vaak 1 restafvalroute en 1 gft-route op een dag, omdat deze goed te combineren zijn. Voor een goede werkverdeling en een efficiënte planning is het belangrijk om eerst de route te rijden voor het afval waarvan de meeste containers aan de weg staan. Vroeger was dit het restafval. Doordat inwoners hun restafval tegenwoordig veel minder vaak aan de weg zetten, zijn het nu de gft-containers waarvan er het meeste aan de weg staan. Daarom worden deze voortaan het eerst opgehaald.