• Foto: Ab Donker

GGD en STMR organiseren labyrint tijdens Week van de Opvoeding

HAAFTEN Van maandag 2 tot en met zondag 8 oktober a.s. vindt de nationale Week van de Opvoeding plaats. In het kader van deze week organiseert GGD Gelderland-Zuid samen met STMR een labyrint voor scholen en ouders over opvoedvragen. Het thema is 'buiten de lijntjes' denken.

De Week van de Opvoeding wordt voor de zevende keer op rij georganiseerd. In heel Nederland kunnen mensen workshops, seminars, lezingen of activiteiten bezoeken. Dit jaar is het thema 'Buiten de lijntjes'.

GGD Gelderland-Zuid en STMR trappen de week af in 't Kulturhus in Haaften. Speciaal voor deze gelegenheid hebben zij een labyrint georganiseerd waaraan twee basisscholen uit Haaften deelnemen: de Koning Willem Alexanderschool en Goudenstein. Een duo van iedere school, bestaande uit een leerkracht en leerling, doorloopt het labyrint. Op weg naar de uitgang moeten zij een opdracht uitvoeren met als thema 'buiten de lijntjes' denken. Ook ouders en kinderen zijn welkom om het labyrint te doorlopen.

Met het organiseren van deze activiteit willen GGD en STMR ouders en professionals handvatten geven voor opvoeden en duidelijk maken dat 'de' juiste opvoeding niet bestaat. Deelnemers worden uitgedaagd om (opvoed)vragen te stellen en/of te beantwoorden, zoals: wat is een goede opvoeding, wat vind je belangrijk in het ouderschap?

't Kulturhus ligt aan het Vredeplein 1, Haaften. De aftrap voor scholen is maandag 2 oktober, 13.15 - 13.45 uur. Woensdag 4 oktober is van 14.00 - 16.00 uur vrije inloop voor ouders en kinderen.