• Julia M. Müller

Gitzwart oorlogsdrama bij LingeFilm

GELDERMALSEN LingeFilm draait op vrijdag 12 oktober en woensdag 17 oktober het gruwelijk waargebeurde oorlogsdrama Der Hauptmann. Een jonge Duitse soldaat verandert in de laatste dagen van WOII in een beul. Op zaterdag 13 oktober en zondag 14 oktober is de Engelse liefdesfilm On Chesil Beach te zien. Een ontroerend verhaal over hoe een levensloop zo maar kan veranderen.

Duitsland, maart 1945. WOII loopt op zijn eind, maar het vechten gaat nog door. Soldaat Willi Herold (1925-1946) wordt in Der Hauptmann ervan verdacht deserteur te zijn. Op de vlucht voor zijn belagers vindt hij in een verlaten wagen het uniform van een officier. Dit biedt hem de kans om te ontkomen. De omstandigheden dwingen hem echter steeds meer in zijn rol als officier. Al snel neemt hij de monsterlijke gedaante over van de Nazi's waar hij zo graag aan wil ontsnappen.

Het is de zomer van 1962. In een hotel in het Engelse Dorset droomt het pasgetrouwde jonge stel Florence en Edward in On Chesil Beach van hun toekomst samen. Ze beseffen nog niet dat de beslissingen die ze die zomer nemen invloed zullen hebben op de rest van hun leven. Mooi verhaal over liefde en de angst voor het onbekende. De geliefde Britse auteur Ian McEwan schreef zelf het scenario van zijn bestseller novelle On Chesil Beach. Met Saoirse Ronan (Lady Bird), Billy Howle, Emily Watson, Anne-Marie Duff.

De films zijn te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdag- en zaterdagavond 20.30 uur, aanvang zondag- en woensdagavond 20.00 uur. Entree € 8 / LingeFilm FanPas € 6,50. E-tickets via www.lingefilm.nl