• Ab Donker

Goed gevuld cultureel weekend bij Cultureel Café Geldermalsen

GELDERMALSEN Komend weekend zit boordevol culturele activiteiten bij Cultureel Café Geldermalsen. Vrijdagavond 22 juni vanaf 20.30 uur is het swingen met Sweet Blossom Orchestra. Op zaterdagmiddag is er op het Marktplein een korenfestival en een kunst- en cultuurmarkt. Op zondagmiddag 24 juni is er van 14.00 tot 17.00 uur een open podium. Locatie is Schenkerij De Beurs, Marktplein 14 in Geldermalsen. Toegang tot al deze cultuur is gratis. Alle activiteiten zijn een onderdeel van de Culturele Week Geldermalsen.

Sweet Blossom Orchestra is al jaren een graag geziene gast van het Cultureel Café en staat garant voor avond professionele en swingende muziek. Sweet Blossom Orchestra kent een echte bigband bezetting. De ritmesectie bestaat uit drums, stringbas, gitaar en piano. Deze sectie begeleidt de drie blazersgroepen, namelijk de saxofoon-, de trompet- en de trombonesectie. De muzikale leiding is in handen van Sylvie de Lyon. De band speelt een gevarieerd programma van heerlijke swingmuziek uit de jaren 40,50 en 60, zoals bijvoorbeeld muziek van Glenn Miller, Count Basie en Duke Ellington. Maar er zijn ook uitstapjes richting andere muziekstijlen.


OPEN PODIUM Alweer voor de derde keer houdt de Muziekparade Geldermalsen in samenwerking met Cultureel Café Geldermalsen een open podium. Tijdens deze middag kan het publiek genieten van diverse korte acts. De deelnemers variëren zowel in leeftijd als in mate van podiumervaring. Dat maakt het open podium niet alleen laagdrempelig, maar zorgt ook voor een zeer geanimeerde middag. Een klein tipje van de sluier voor de komende editie: gitaarensemble, piano- en vioolmuziek, diverse zangers en zangeressen, een orkestje en dit keer ook minitheater! Als er nog mensen zijn die mee willen doen: er is nog ruimte in het programma.

Info: www.cultureelcafegeldermalsen.com