• Geldermalsen staat op 10 juni geheel in het teken van oldtimers en exoten

    Rita Boer Rookhuiszen

GO!Wheels rijdt voor Heartbeat

GELDERMALSEN Het Marktplein in Geldermalsen staat zaterdag 10 juni de hele dag in het teken van de negende editie van GO!Wheels. GO!Wheels is een 150 kilometer lange toerrit door de Betuwe voor oldtimers en exoten met start en finish in Geldermalsen.  De opbrengst is zoals elk jaar voor een goed doel. Dit jaar de Stichitng Heartbeat in Tiel die activiteiten voor jonge hartpatiënten organiseert.

door Rita Boer Rookhuiszen

@RitadeJoode

GO!Wheels wordt georganiseerd door louter vrijwilligers van vier lokale serviceclubs: Rotaryclub Geldermalsen, Rotaryclub Geldermalsen - Waalkant, Lions Club Geldermalsen en JCI Lek en Linge. Cees Veldhuizen is vrijwilliger van het eerste uur. ,,We hebben elk jaar een ander goed doel gekozen waar de opbrengst naar toe gaat, wel altijd gerelateerd aan kinderen en liefst ook iets in de buurt. Vanuit de werkgroep worden kandidaten aangedragen en daaruit wordt dan gekozen.'' Hij is er best trots op dat het tot nu toe lukt om na afloop rond de 10.000 euro te schenken. ,,Dit jaar stelt onze vaste sponsor Henk Visscher van Visscher Autogroep zijn collectie klassieke auto's tegen betaling ter beschikking voor 100 euro per auto'', vertelt Els Jacobs, die net als Remco van Zadelhoff al een aantal jaren betrokken is bij het evenement dat veel bezoekers naar het centrum van Geldermalsen trekt. ,,Dit bedrag komt geheel ten goede aan het goede doel van GO!Wheels.''

,,Een uitgelezen kans voor diegenen die wel mee willen rijden maar zelf geen oldtimer of exoot bezitten'', vindt Remco van Zadelhoff. Daarnaast dient nog het gewone inschrijfgeld voor GO!Wheels betaald te worden. Dit jaar is voor het eerst in overleg met de gemeente het Marktplein fietsvrij tijdens het evenement. En net als bij de vrijdagmarkt is het tijdelijk eenrichtingsverkeer op de Rijksstraatweg. Dat maakt GO!Wheels des te aantrekkelijker voor een breed publiek. Vanaf 9.30 uur komen de eerste oldtimers en exoten het plein op waar zij uitgebreid bewonderd kunnen worden. Met name de start, tussen 12 en 13.30 uur vertrekt elke minuut een van de ruim 100 deelnemers vanaf de Rijksstraatweg over de rotonde en de Lingebrug richting Buurmalsen, belooft een spektakel te worden. De Scouting Graaf van Gelre, die de opbrengst van GO!Wheels 2016 ontving, helpt met opbouwen en afbreken van het evenement. ,,Daar zijn wij als organisatie onwijs mee geholpen'', aldus Els Jacobs. Meer informatie en aanmelden via www.gowheels.nl.