• Jeroen Wijngaard
  • Pier Giorgio Tesser
  • Pier Giorgio Tesser

Go!Wheels-records sneuvelen

GELDERMALSEN Regelmatig vinden er in en rond Geldermalsen discussies plaats over parkeren op het Marktplein maar éénmaal per jaar mag er massaal geparkeerd worden. Ruim 130 bijzondere automobielen verzamelden zich afgelopen zaterdag voor de tiende editie van het evenement Go!Wheels. Het centrum van Geldermalsen wordt door de organisatie omgetoverd in een echt autosportparadijs en het evenement kon weer rekenen op veel deelnemers en toeschouwers. Twee records sneuvelden daarbij.

door Jeroen Wijngaard

De 130 deelnemende auto's zijn stuk voor stuk uniek in hun klasse. Van peperdure sportauto's tot regelrechte klassiekers en zelfs de eerste privéauto van Max Verstappen. De auto's stonden netjes opgesteld en konden stuk voor stuk bewonderd en onderling besproken worden. Na een toespraak van burgemeester Jeroen Staatsen en voorzitter Cees Veldhuizen. Cees gaf aan dat de organisatie met een bijzonder gevoel terugkijkt op de afgelopen tien jaar en nooit had durven dromen dat het tot zoiets moois zou uitgroeien. Hij roemde de vrijwilligers en de vele sponsoren die het evenement ondersteunen. Daarna reikte hij aan een drietal organisaties een cheque uit. Want het evenement staat voor meer dan alleen plezier; er wordt gereden met een reden. ,,Genieten van de rit, de auto's en de omgeving maar met binding voor maatschappelijke organisaties", zoals voorzitter Cees het zelf zei. Dit keer mochten World Servants, Zorglandgoed Bloemfonteijn en Betuwe Wereldwijd maar liefst 30.000,- euro verdelen. Een recordaantal deelnemers maar dus ook een recordbedrag voor de door de organisatie zorgvuldig geselecteerde goede doelen voor dit jaar.

RONKENDE MOTOREN Nadat de deelnemers waren toegesproken en gebriefd konden de motoren worden gestart. De daarvoor speciaal afgezette Rijksstraatweg was ingericht als een professionele startlocatie. De burgemeester zwaaide de eerste deelnemers één voor één op weg met de zwart-wit geblokte vlag terwijl de van het circuit Zandvoort overgekomen speaker de toeschouwers zeer enthousiast bijpraatte over de bijzonderheden aan de deelnemende auto's.

De deelnemers gingen op weg voor een speciaal uitgezette route met nog een bijzondere stop onderweg bij de bijzondere autoverzameling Metropole Druten. Na een mooie tocht kwamen de auto's weer terug op het Marktplein. Deelnemers werden door lokale ondernemers goed verzorgd en konden onder het genot van een hapje en een drankje nagenieten. Voor diezelfde deelnemers had de organisatie direct een nieuwe datum voor de 11e editie van volgend jaar. Zaterdag 15 juni kan weer worden genoteerd in de agenda van de autoliefhebbers. Om deel te nemen of om je te komen vergapen aan vast weer een groot aantal bijzondere (sport)auto's in het hart van Geldermalsen.