Gratis cursus 'werken met de e-overheid' bij de Bibliotheek

GELDERMALSEN De overheid doet steeds meer via het internet. De Bibliotheek biedt daarom een speciale internetcursus aan: 'Digisterker - werken met de elektronische overheid'.

In vier bijeenkomsten maken deelnemers kennis met werken met de digitale overheid. Zij leren nuttige informatie te vinden en hoe je iets moet aanvragen bij bijvoorbeeld de eigen gemeente. Ook krijgen zij te zien wat de overheid allemaal al over ons weet, zoals de opbouw van de AOW. Verder leren zij hoe je een DigiD kunt aanvragen en hoe je DigiD kunt gebruiken.

De cursus Digisterker start in juni in de gemeentes Culemborg en Geldermalsen. De cursus is gepland op de donderdagen 9, 16, 23 en 30 juni. Gecertificeerde Digisterker docenten geven de cursus in kleine groepen van maximaal 8 personen. Er zijn vier bijeenkomsten van twee uur. Deelname is gratis.

Beide cursussen vinden plaats bij de lokale vestiging van Bibliotheek Rivierenland. In Bibliotheek Culemborg in het Elisabeth Weeshuis van 9:30 - 11:30 uur en in Bibliotheek Geldermalsen in De Pluk van 10:00 - 12:00 uur. Belangstellenden kunnen zich voor Digisterker aanmelden via de klantenservice van Bibliotheek Rivierenland, 0344-639940 of www.bibliotheekrivierenland.nl.

Mensen die nog moeite hebben met internet of het gebruik van de computer wordt aangeraden eerst de beginnerscursus Klik en Tik te doen. Deze is ook gratis in de Bibliotheek te volgen. Belangstellenden kunnen voor meer informatie over Klik en Tik bellen met de klantenservice van Bibliotheek Rivierenland, tel. 0344-639940.

Fotobijschrift: Eerste lichting Digisterker cursisten uit Tiel