• Marjolein den Hartog / kissmyarts

GroenLinks doet mee aan verkiezingen West Betuwe

GELDERMALSEN De nog jonge afdeling GroenLinks West Betuwe doet op 21 november mee aan de gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente West Betuwe. In de drie gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal is op dit moment nog geen fractie van GroenLinks in de raad. Ruim een jaar geleden is daarom de GroenLinks afdeling West Betuwe opgericht. Groen, sociaal en open zijn de kernwoorden van het programma van GroenLinks.

,,Energieneutraal 2030 is een belangrijke ambitie die we actief en constructief zullen steunen. Daarnaast koesteren wij het prachtige landelijke karakter van West Betuwe. Op sociaal vlak zetten we ons in voor gelijke kansen voor alle inwoners, vitale kerngemeenschappen met goede voorzieningen, ieder uniek en met elkaar in verbinding. Een open gemeente is een uitnodigende gemeente. Een open en transparante cultuur tussen raad en college, en tussen de gemeente en haar inwoners. Van burgerparticipatie naar overheidsparticipatie", aldus de nieuwe GroenLinks-afdeling.

Boven aan de kieslijst staan de beoogde raadsleden Andrea Zierleyn en Jolande Koole uit Acquoy, Jur van der Lecq uit Haaften en Jeroen Wijngaard uit Deil. In de algemene ledenvergadering van juni stellen de leden de definitieve kandidaten voor de lijst vast. De programmacommissie heeft inmiddels een conceptprogramma uitgewerkt dat nu op de website staat (www.westbetuwe.groenlinks.nl/standpunten). Het definitieve programma wordt in mei besproken en in juni vastgesteld.

De fractie is te bereiken via westbetuwe@groenlinks.nl of www.westbetuwe.groenlinks.nl