• Marjolein den Hartog
  • Marjolein den Hartog

GroenLinks nu ook actief in GNL

GELDERMALSEN De gemeenten Geldermalsen, Neerijnen en Lingewaal hebben sinds kort een eigen GroenLinks-vertegenwoordiging. Na jarenlang een 'witte vlek' op de kaart te zijn geweest, zonder eigen afdeling, is op 31 januari de nieuwe afdeling GroenLinks GNL opgericht. Dit gebeurde in het bijzijn van de bestuursvoorzitter van GroenLinks Gelderland en de voorzitters van GroenLinks Culemborg en Tiel. Tijdens deze avond werd ook meteen het bestuur gekozen, bestaande uit voorzitter Alex Tobin (Enspijk), secretaris Jan van Nuland (Haaften) en penningmeester Geert Jan Schuite (Opijnen).

GroenLinks GNL-voorzitter Alex Tobin: ,,We hebben gemerkt dat er behoefte is aan een lokaal GroenLinks-geluid. Dit werd afgelopen zaterdag al meteen bevestigd tijdens onze eerste publieke activiteit: het uitdelen van flyers op diverse plekken in het centrum van Geldermalsen in de aanloop naar de landelijke verkiezingen. Het was bijzonder waardevol om eens te peilen hoe men in onze gemeenten over GroenLinks denkt en de reacties waren gelukkig overwegend positief en bemoedigend. Later deze lente zullen we een groter kennismakingsevenement plannen, waarvoor we alvast alle leden, sympathisanten maar ook andere belangstellenden van harte willen uitnodigen.

Hoewel de focus nu nog even ligt op de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen, wil GroenLinks GNL zich de komende twee jaar vol gaan inzetten voor lokale issues. Met als uiteindelijke doel deel uit te maken van een nieuwe GNL-gemeenteraad. Alex Tobin: ,,We zien graag dat mensen in ons gebied weer vertrouwen krijgen in elkaar en in de toekomst. Wij willen onze 26 dorpen met 49.000 inwoners een progressief alternatief in de politiek bieden. Daarom nodigen we iedereen uit ­- ongeacht je herkomst, je politieke overtuigingen en of je wel of niet partijlid bent - om met ons in debat te gaan en ons samen in te spannen voor een meer rechtvaardige en groenere gemeente."

Info: www.groenlinks.nl

Foto: Het nieuwe GroenLinks GNL-bestuur: v.l.n.r. secretaris Jan van Nuland, voorzitter Alex Tobin en penningmeester Geert Jan Schuite (foto: Marjolein den Hartog).