• © STUDIO 81 Photography

Groots concert Rijssens Mannenkoor

TIEL Het gerenommeerde Rijssens Mannenkoor, onder leiding van hun dirigent Jaap Kramer geeft op zaterdag 18 mei een groots concert in de Grote of Sint Maartenskerk te Tiel. Verder werken mee Jan Lenselink, vleugel, Martin Mans, orgel en Willenmijn de Munnink, sopraan.

Het Rijssens Mannenkoor heeft in 2017 groots het 90-jarig jubileum gevierd, onder andere met een concertreis naar Wenen. Het koor timmert zowel nationaal als internationaal flink aan de weg. Naast Wenen heeft het koor al in verschillende grote internationale steden concerten gegeven, onder andere in Londen (St Pauls Cathedral en Windsor Castle van Koningin Elisabeth) en in het Europees Parlement in Brussel. Dit laatste concert was op uitnodiging van CDA-parlementariër Annie Schreier-Pierik, tevens beschermvrouwe van het koor. Woensdag 17 mei heeft het koor weer een concert verzorgd voor het Europees Parlement, en dit keer in Straatsburg waar ook een geweldig concert werd gegeven in de Notre Dame van Straatsburg .Het mannenkoor telt bijna 130 leden, waaronder veel jonge enthousiaste zangers. Gemiddeld geeft het koor ongeveer 12 concerten per jaar; een duidelijk eigen sound, gekoppeld aan een zeer gevarieerd repertoire maakt dat het koor zich bij de concerten mag verheugen op een grote publieke belangstelling. Dirigent Jaap Kramer weet zijn koor door zijn bezielende leiding elke keer weer opnieuw te stimuleren tot bijzondere prestaties.

Als solisten zullen optreden Jan Lenselink, Martin Mans en Willemijn de Munnink. Lenselink staat alom bekend om zijn virtuoze spel, dat het concert een extra dimensie geeft. Martin Mans behoeft nauwelijks introductie: jaarlijks geeft hij meer dan 200 concerten over de hele wereld, zowel als organist maar ook als dirigent van diverse koren. Daarnaast zal ook sopraan Willemijn de Munnik haar muzikale kwaliteiten ten gehore brengen. Het concert begint om 19.30 uur, de deuren van de kerk gaan open om 19.00 uur. Kaarten kosten €15,- en zijn te verkrijgen aan de kassa van de kerk.

Voorverkoopadressen zijn: Bruna, Nieuwe Tielseweg 163, 4006 BG Tiel, telefoon: 0344-635533 en CIGO, Rijksstraatweg 30, 4191 SE Geldermalsen, telefoon: 0345-580568.

Men kan ook kaarten online bestellen via www.rijssensmannenkoor.nl