Grote brandweeroefening in Zorgcentrum Ravestein

GELDERMALSEN De brandweer van regio Geldermalsen heeft vorige week samen met de Bedrijfshulpverleners (BHV) van Zorgcentrum Ravestein een grote brandoefening gehouden. Een oefening waaraan vooraf geen ruchtbaarheid was gegeven. Zoveel mogelijk realistisch oefenen was het uitgangspunt. Heel even leek het of de oefening niet door kon gaan, vanwege een echte brand die was uitgebroken in de buurt. Gelukkig was dit een kleine brand zonder ernstige gevolgen.

Om 20.00 uur werd er brandalarm gegeven in een huiskamer op de eerste etage van Ravestein met een doorslag via een luchtkanaal naar beneden. Meteen na het brandalarm trad de dienstdoende verzorgende Jeanine Smit als hoofd BHV snel en effectief op. Zij zette de andere BHV'ers en medewerkers meteen aan het werk. Zo werd het (Lotus)slachtoffer met de ernstige brandwonden naar een veilige omgeving gebracht, waar de wonden met water werden gekoeld. Anderen gingen de kamers van de bewoners controleren. Intussen was de brandweer gearriveerd met twee wagens. Later kwam ter ondersteuning ook nog de bluswagen van het korps Beesd. Het hoofd BHV informeerde de brandweercommandant, waarna deze de leiding overnam. Na verloop van tijd gaf de brandweercommandant het sein 'brand meester' en kon er geëvalueerd worden.

De brandweer was heel tevreden over de snelle actie van de BHV en de communicatie tussen BHV en brandweer. Het was een geslaagde oefening waar tevreden op teruggekeken kon worden door zowel de brandweer als de BHV-organisatie van Zorgcentrum Ravestein.