• Phantom Thread
  • WILD

Haute couture en wilde natuur bij LingeFilm

GELDERMALSEN Bij LingeFilm draait op vrijdag 11 mei en woensdag 16 mei het kostuumdrama Phantom Thread. Laatste kans om steracteur Daniel Day-Lewis op het witte doek te zien. Verder wordt de prachtige natuurfilm WILD, bonte families op de Veluwe vertoond op zaterdag 12 mei en dinsdag 15 mei.

In het Londen van de naoorlogse jaren vijftig schittert in Phantom Thread het mode-imperium The House of Woodcock, aankleders van de high society. Reynolds Woodcock obsessieve wil is wet. Alles is aan zijn hang naar perfectie ondergeschikt en ieder schikt zich naar zijn grillen. Totdat het jonge eigenzinnige model Alma zijn pad kruist. Vuurwerk tussen de drievoudig Oscarwinnaar Day-Lewis en aanstormend talent Vicky Krieps die hier volkomen aan elkaar gewaagd zijn. Slechts één van de 6 Oscarnominaties werd verzilverd. Die voor het beste kostuumontwerp. Dat is meer dan terecht. De film is een feest voor het oog. Day-Lewis heeft tijdens de montage van Phantom Thread aangekondigd dat dit zijn laatste filmrol is. "Meesterlijke performance van Day-Lewis." (The Guardian)

De documentaire WILD van Luc Enting speelt zich af op de Veluwe. Vier jaargetijden volgen we daar de verhalen van het edelhart, de vos en het wilde zwijn. In de bijrollen maken we kennis met de buizerd, de raaf en de ijsvogel. De commentaarstem is van André van Duin. Vóór de film is er op zaterdag 12 mei om 20.15 uur een korte lezing van natuurgids bij IVN West-Betuwe, Anton van der Velde. Er is ook een stand met informatie over natuuractiviteiten zoals wandelingen in de regio.

De films zijn te zien bij LingeFilm, gevestigd in De Pluk aan de Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Aanvang vrijdagavond 20.30 uur, zaterdagavond – extra: lezing 20.15 uur en film 20.30 uur. Aanvang dinsdagmiddag 14.30 uur en woensdagavond 20.00 uur. Entree € 7,50 / LingeFilm FanPas € 5,00. E-tickets via www.lingefilm.nl