• Mathieu en Charlotte bij ‘De Os & het Paard’

    Fam Van Brenk
  • Deelnemers aan de Ontbijtrun in 2017

    Fam Van Brenk

Hope4life Ontbijtrun in Deil

Hope4life Ontbijtrun in Deil

DEIL Zondagmorgen 18 februari vindt de vijfde editie van de ontbijtrun in Deil plaats. Om 9.00 uur klinkt het startschot. Diverse sponsoren uit de regio zorgen er wederom voor dat er na afloop voor de deelnemers een lekker ontbijt klaar staat. Vanaf 8.15 uur kunnen deelnemers zich bij de Gasterij 'De Os & het Paard' aan de Deilsedijk 73-75 in Deil inschrijven voor 5 of 10 kilometer hardlopen. Een ronde van 5 km wandelen is ook mogelijk.

Deelnemers betalen 15,- euro inschrijfgeld, dit is inclusief ontbijt, dat geheel ten goede komt aan kankeronderzoek. Deelnemers hebben een leuke, sportieve ochtend en tegelijkertijd steunen ze het goede doel. Daarnaast zijn er diverse betrokken bedrijven uit de regio, die ervoor zorgen dat dit evenement georganiseerd kan worden.

Samen met een groep van circa 30 vrijwilligers, is Mathieu Goedhart dit jaar weer een van de organisatoren van het sportieve evenement. Hij weet als geen ander hoe ontzettend belangrijk geld voor onderzoek is.

Mathieu vertelt: ,,Vorig jaar hadden we een record aantal deelnemers van ruim 350 en haalden we een prachtig bedrag op. We hopen uiteraard dat we dit ook dit jaar kunnen evenaren. Uiteraard staat het goede doel centraal. Sinds vorig jaar neem ik zitting in de Patiënten Advies Commissie van KWF Kankerbestrijding. Vanuit deze rol zie ik belangrijke onderzoeken voorbij komen om kanker in de toekomst geen dodelijke ziekte te maken. Hier is veel geld voor nodig. Iedere euro die deze ochtend wordt opgehaald, gaat naar kankeronderzoek.

Helaas overleed op 8 maart vorig jaar mijn goede vriend Danny van Brenk aan de gevolgen van een zeldzame vorm van kanker. In 2016 sprak hij na afloop van de ontbijtrun de aanwezigen nog op indrukwekkende wijze toe. Vorig jaar liet zijn gezondheid het niet meer toe om erbij te kunnen zijn. Dit jaar zal ik samen met zijn vrouw Charlotte gaan deelnemen aan Alpe d'HuZes waarmee geld wordt ingezameld voor KWF."

Een deel van de opbrengst van de Ontbijtrun 2018 gaat hiernaartoe. Het andere deel gaat rechtstreeks naar onderzoek van prof. dr. Casper van Eijck in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam. Hij doet onderzoek naar oncolytische viro-immuno therapie (OVIT). Een therapie waarbij eigen gezonde cellen worden geactiveerd en ingezet tegen de kwaadaardige tumorcellen met behulp van virussen."

Lopers, wandelaars, supporters en andere belangstellenden zijn zondagmorgen 18 februari van harte welkom. Inschrijving is ter plaatse, aanmelding via de Facebook pagina (www.facebook.com/ontbijtrun) wordt op prijs gesteld, maar is niet verplicht.