Huis ter Leede draagt Huishoudelijke zorg Rivierenland over aan BetuweZorg

GELDERMALSEN - Na een traject van intensief overleg hebben de directies van Huis ter Leede uit Leerdam en BetuweZorg uit Geldermalsen afgelopen week een overeenkomst bereikt. Met ingang van 1 februari is de door Huis ter Leede geleverde huishoudelijke ondersteuning in de regio Rivierenland overgedragen aan BetuweZorg.

BetuweZorg is in de regio Rivierenland een vooraanstaande thuiszorgorganisatie, die sinds 2002 deskundige zorg levert, waarin zowel cliënt als zorgverlener centraal staan.

Alle cliënten hebben inmiddels een schrijven ontvangen, waarin deze verandering is aangekondigd. Het overgrote gedeelte van de cliënten ontvangt inmiddels de huishoudelijke ondersteuning van BetuweZorg en ook alle medewerkers zijn inmiddels met hun werkzaamheden bij de nieuwe werkgever begonnen.

C.J.M. Schetters, bestuurder van Huis ter Leede, is verheugd, dat met deze overdracht de continuïteit van zorg en behoud van werkgelegenheid door BetuweZorg wordt gegarandeerd; en de relatie cliënt - medewerker zo veel mogelijk kan worden behouden.

Bovenstaande wijziging betekent niet, dat Huis ter Leede uit het straatbeeld van de regio verdwijnt.