• Huisarts Ad Thiesbrummel coordineert de samenwerking tussen beide huisartsenpraktijken.

    Rita Boer Rookhuiszen

Huisartsenpraktijken samen

GELDERMALSEN De huisartsenpraktijk Tricht-Buurmalsen, gevestigd aan de Groeneweg in Buurmalsen, heeft de huisartsenpraktijk in de voormalige bibliotheek aan de Herman Kuijkstraat in Geldermalsen overgenomen.

door Rita Boer Rookhuiszen

@RitadeJoode

Na een periode van regelmatige afwezigheid en de daardoor veel voorkomende wisseling van vervangende huisartsen heeft dokter De Boer namelijk op 14 april haar werkzaamheden als huisarts in Geldermalsen beëindigd. De huisartsenpraktijk gaat samen met de praktijk in Buurmalsen verder onder de naam huisartsen Tricht-Buurmalsen-Geldermalsen. Beide locaties blijven gewoon bestaan.

,,Het besluit om op korte termijn te stoppen dreigde voor patiënten van dokter De Boer te leiden tot een periode van onzekerheid met betrekking tot de continuïteit van de huisartsenzorg'', aldus Ad Thiesbrummel die samen met Teunie Middelkoop in 2012 de Trichtse huisharts Buyserd opvolgde. ,,Omdat wij als de praktijkhouders van huisartsenpraktijk Tricht-Buurmalsen laagdrempelige toegang tot de huisarts hoog in het vaandel hebben staan, besloten wij om de praktijk van collega De Boer per direct over te nemen en daarmee de huisartsenzorg voor de patiënten veilig te stellen.''

Zo op het oog zal er niet veel veranderen. Beide huisartsenpraktijken blijven ieder op de eigen locatie gevestigd. In Geldermalsen blijven de huidige assistentes en de praktijkondersteuner gewoon werken, net als de voor velen inmiddels bekende vaste huisartsen Pauline Timmermans en Aart Beijs.

Ad Thiesbrummel treedt als coördinerend huisarts voor beide praktijken op. Er zal namelijk op een aantal vlakken nauw samengewerkt gaan worden met de praktijk Tricht-Buurmalsen. ,,Mede hierdoor kan de huisartsenzorg met een vast team van huisartsen uitgevoerd worden en zal er veel minder dan voorheen een beroep worden gedaan op waarnemers. We werken hard aan een gezamenlijk computersysteem zodat de twee praktijken rechtstreeks verbonden zijn. Dan komt er een nieuwe website waarop, zoals patiënten in Tricht-Buurmalsen al gewend zijn, online afspraken voor het spreekuur gemaakt kunnen worden in plaats van altijd via de assistente. Ook e-consulten en herhaalrecepten kunnen dan direct via de website worden aangevraagd. Daarnaast komt er een beveiligd patiëntenportaal waarop patiënten uitslagen van onderzoeken kunnen raadplegen.''

Voor vragen of informatie: info@huisartsentricht.nl