Informatiebijeenkomst 'Geschiedenis Geldermalsen'

GELDERMALSEN Het team achter GeschiedenisGeldermalsen.nl wil graag de historische website laten zien, het idee achter de website toelichten en belangstellenden actief bij dit vrijwilligersproject betrekken. Daarom organiseren ze op woensdagavond 22 juni, om 20.00 uur, een informatiebijeenkomst in Le Mélangeur aan het Marktplein 16 in Geldermalsen.

De website GeschiedenisGeldermalsen.nl staat vanaf oktober vorig jaar online en bevat intussen bijna honderd historische verhalen, groot en klein, over diverse onderwerpen binnen de gemeente Geldermalsen. Voorbeelden zijn de voormalige kastelen in de diverse kernen, de archeologische opgravingen in Geldermalsen en Meteren, bekende familienamen, de begrafenisonderneming in Buurmalsen en beroemde Nederlanders uit deze gemeente.

Tijdens de informatiebijeenkomst willen de drie initiatiefnemers uit Geldermalsen (Louis van Oort, Arthur Hanselman en Martine Eerelman) het idee achter deze site toelichten en vertellen hoe je gemakkelijk kunt starten met het doen van historisch onderzoek. Het doel van de avond is om de site bekendheid te geven, maar vooral ook om belangstellenden hierbij actief te betrekken. De organisatie is op zoek naar mensen die mee willen denken en vooral ook een bijdrage willen leveren aan de website.

Interesse? Graag aanmelden voor 17 juni via: geschiedenisgeldermalsen@kpnmail.nl.