• Foto: BDUmedia

Ingezonden: Negativiteit of dankbaarheid?

Vorige week sloeg ik de krant open, dankbaarheid of negativiteit? Ik noem enkele citaten of hun strekking: "Een boze rode tafel (gelukkig nog wel) met een twist". "Wat ging er niet goed?" "Een coalitie die het verkeerd doet, de volgende keer moeten we echt wat anders kiezen."

Zullen de ondernemers dat ook vinden? 85% van hen (uitslag onderzoek vlak voor de vorige verkiezingen) vindt 6 dagen werken genoeg en zijn graag op zondag dicht. Ik denk dat ze dankbaar zijn dat de coalitie zich aan de afspraken en beloften heeft gehouden.

Denk eens in; winkelpersoneel die ook in juist een drukke tijd de laatste vrije dag ontnomen moet worden. Kleine ondernemers die 7 dagen moeten zwoegen, omdat de grotere ondernemers open willen zijn. We willen toch diversiteit in het dorp?

Na een gevulde werkweek waaronder de vrijdagavond en zaterdag, ben ik dankbaar dat God ons een zondag heeft gegeven. Een dag van rust, een dag om afstand te nemen van de drukke bezigheden in de week. Een dag voor het gezin. Een dag om Hem te danken voor alles wat Hij geeft. Een moment van stil zijn om te horen wat Hij tot mij te zeggen heeft, om de nieuwe week weer met nieuwe energie in te kunnen.

Niemand kan 24/7 doorgaan, een keer komen we onszelf tegen. Volgens het CBS heeft 14% van de beroepsbevolking (dat is dus 1 op de 7 werknemers) last van een burn-out. Spreken die cijfers niet voor zich? Dan ben ik dankbaar dat ik een dag van rust mag hebben, die zegen gun ik iedereen.

Helpen we onze dorpsondernemers dan wel door te pleiten voor een vrije zondagsopenstelling? Ik geloof het niet. We helpen hen veel meer door op te roepen hen te steunen met onze aankopen en te zorgen dat ze in 6 dagen hun brood (en beleg) kunnen verdienen. Bij deze.

Arend van't Hof