• Foto: BDUmedia

Ingezonden: Waar een klein dorp groot in kan zijn

Wij kweken in 't veld kersen en hebben daarom een bijenkas in onze kersenboomgaard staan voor de bestuiving van de mooie bloesem.

Afgelopen zondag kwam de imker de bijen controleren en merkt dat het bijenvolk heel onrustig was. Ondanks zijn bescherming werd hij dusdanig gestoken dat hij flauw viel en buiten bewustzijn raakte. Met hulp geroep is er een langs fietsende man mij te hulp geschoten, zodat ik 112 kon bellen. In mum van tijd stond onze hof vol met de 6 minuten burgerhulpverlening, ambulance en politie.

Wat ik niet wist was dat de dag ervoor in onze straat een verschrikkelijk ongeval heeft plaats gevonden. Deze burgerhulpverleners zijn in 24 uur tijd 2 keer in de weer en worden zo heftig geconfronteerd met de hulp die zij bieden.

Die zondagavond Karin Kievit, een burgerhulpverleenster, aan de deur of ik mee wilde om te bespreken wat er allemaal was gebeurd. Wim Elburg (politie) en Hetty Markenhof zijn van die nazorg. De andere burgerhulpverlening die de reanimatie die dag ervoor hadden toegepast waren daar ook. Heel verdrietig om te vernemen dat de bewoner helaas is overleden, ondanks alle goede hulp. Met de imker gaat het, na ziekenhuis opname, weer goed.

Waar een klein dorp als Deil groot in kan zijn is de saamhorigheid, zorg, en het rekening houden met in deze. Dit alles is tot stand gekomen door burgerhulpverleners 6 minutenzone Deil.

Mijn complimenten en dank voor dit fantastisch initiatief.

Antoinette de Heus Laheij