• CBS De Kievitsheuvel in Hellouw ontvangt het eerste insectenhotel van burgemeester Harry Keereweer en FruitMasters directeur Kees de Kat

    FruitMasters

Insectenhotels voor basisscholen West Betuwe

[HELLOUW Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brachten woensdag 29 mei een bezoek aan de gemeente West Betuwe. Bij het afscheid is een insectenhotel als maatschappelijk cadeau overhandigd. Alle basisscholen in de gemeente West Betuwe ontvangen dit insectenhotel. Donderdag 8 juni overhandigden burgemeester Harry Keereweer en Kees de Kat, directeur van FruitMasters, het eerste exemplaar aan de kinderen van CBS De Kievitsheuvel in Hellouw.

,,Samen met onze telers én klanten werken we aan een duurzame fruitketen", zegt algemeen directeur Kees de Kat. ,,Biodiversiteit is essentieel voor de fruitteelt. Door het gebruik van insectenhotels en bloemstroken stimuleren we de populatie van insecten, waaronder ook de bijen."

Tijdens het streekbezoek aan de gemeente West Betuwe is het eerste insectenhotel uitgereikt aan de koning en koningin. Alle basisscholen in de gemeente West Betuwe ontvangen een insectenhotel als aandenken aan het streekbezoek. Zo betrekt FruitMasters en de gemeente West Betuwe kinderen al vroeg bij de zorg voor de natuur.

STREEKBEZOEK Het bezoek van het koninklijk paar aan FruitMasters was onderdeel van een streekbezoek aan de Betuwe. In de gemeente West Betuwe bezocht het koninklijk paar de proeftuin en het sorteer- en pakstation appels van FruitMasters. Tussen de fruitbomen gingen zij in gesprek met jonge fruittelers over de toekomst van de Nederlandse fruitteelt. Met coöperatie De Fruitmotor spraken zij over circulaire fruitteelt. Ook verdiepten ze zich in de huisvesting van arbeidsmigranten. Studenten van Helicon MBO Geldermalsen en Avans Hogeschool Den Bosch gaven in de boomgaard een demonstratie met drones.