• Louisa de Keizer

Intocht Sinterklaas Geldermalsen op 19 november

GELDERMALSEN Sinterklaas komt op zaterdag 19 november aan in Geldermalsen. Natuurlijk wordt dat weer een super-feestelijke intocht; hij vaart het dorp in over de Linge, vergezeld door zijn pieten, die weer heel veel pepernoten zullen strooien. Om 12.00 uur komt hij aan in jachthaven Achter 't Veer, waar hij wordt ontvangen door de burgemeester. Daarna loopt hij met alle pieten, kinderen en ouders naar de Markt, waar hij wordt getrakteerd op een geweldig Sinterklaasfeest.

Er is een optreden met een speciaal voor de Sint ingestudeerde dans, er zijn live-optredens van het Sinterklaasorkest en Jeugdcircus Pippin. De kinderen kunnen ook meedoen met een voetbal- of korbalwedstijd tegen de pieten of lekker meezingen met de grote sing-along van alle bekende Sinterklaasliedjes. In de activiteitentent kunnen ze pepernoten bakken of leuke spelletjes doen. Ook zal de winnaar van de speciale Sinterklaas-speurtocht bekendgemaakt worden.

Als je mee wilt doen met de dance-inn voor Sinterklaas ben je die dag om 10.30 uur welkom op de markt om te repeteren onder leiding van dansdocent Iris Hessing. Zij zal samen met #11-Kids! iedereen de dans van de single Sint is de beste leren.

Wie mee wil doen met het Sinterklaasorkest kan zich opgeven via de website van Kruis-11 (www.kruis-11.nl). Het orkest zal onder leiding van muzikant Roelof Krijgsman drie keer repeteren aan eigentijdse Sinterklaaspopliedjes en op de dag van de intocht optreden op de markt. Je kunt meespelen op je instrument of lekker komen zingen.

En tot slot: de speurtocht is voor alle kinderen uit het dorp. Als je mee wilt doen kom dan zaterdag 12 november om 14.00 uur naar de markt, dan wordt uitgelegd wat je moet doen.

Tijdschema zaterdag 19 november: 10.30 uurDansrepetitie op de markt, 12.00 uur Aankomst Sinterklaas in jachthaven Achter 't Veer, 12.30 uur Sinterklaasfeest op de markt, 14.30 uur Dag Sinterklaasje!