Intrekking negatief zwemadvies recreatieplas Hanzeland Maasbommel en Kalenbergseplas Meteren

REGIO De provincie trekt het negatieve zwemadvies voor blauwalgen bij recreatieplas Hanzeland te Maasbommel (gemeente West Maas en Waal) en het zwemverbod bij recreatieplas de Kalenbergseplas te Meteren (gemeente Geldermalsen) in.

De provincie Gelderland heeft het negatieve zwemadvies voor recreatieplas Hanzeland te Maasbommel en het zwemverbod voor de Kalenbergseplas te Meteren ingetrokken. Door respectievelijk Rijkswaterstaat zuid Nederland en waterschap Rivierenland is vastgesteld dat er geen potentieel toxische blauwalgen meer zijn aangetroffen in het zwemwater. Er is dan ook geen verhoogd risico meer op gezondheidsklachten.

Het negatieve zwemadvies voor blauwalgen voor Hanzeland en het zwemverbod voor de Kalenbergseplas zijn respectievelijk op 19 juli en 3 augustus ingesteld, omdat uit metingen door Rijkswaterstaat Zuid Nederland en het waterschap Rivierenland bleek dat er te hoge concentraties potentieel toxische blauwalgen waren aangetroffen in het zwemwater. Hierdoor was een verhoogd risico op gezondheidsklachten aanwezig.

Actuele informatie over de zwemwaterkwaliteit staat op: www.zwemwater.nl. Mensen die een klacht of vraag over het zwemwater hebben, kunnen op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur bellen met het Provincieloket, tel. (026) 359 99 99. Mailen kan naar: provincieloket@gelderland.nl