• SLG

Inwoners Geldermalsen planten streekeigen bomen en struiken

METEREN Bewoners in het buitengebied van Geldermalsen planten binnenkort meer dan achtduizend struiken, tachtig knotwilgen en tweehonderd bomen. Op vrijdag 24 februari is de feestelijke uitdeeldag van streekeigen plantmateriaal aan deelnemers van het project 'Landschapsimpuls Geldermalsen' bij de familie Bosch aan de Achtersteweg 37-39 in Meteren. Bij dit project werken de gemeente Geldermalsen, provincie Gelderland, Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en VANL-TCW samen om het buitengebied van gemeente Geldermalsen landschappelijk te versterken. Wethouder Ronald van Meygaarden opent om 10.00 uur de feestelijke uitdeeldag door de eerste fruitboom van het beplantingsproject te planten.

Aansluitend geeft een adviseur van SLG een instructie aan bewoners over de aanplant en snoei van onder meer fruitbomen. Na afloop wordt het plantmateriaal bij de deelnemers thuis bezorgd door de kweker.

LANDSCHAPSIMPULS GELDERMALSEN Het project Landschapsimpuls Geldermalsen wordt gesubsidieerd door de provincie Gelderland en de gemeente Geldermalsen. Alle deelnemers aan het project zijn bezocht door een adviseur van SLG, die voor ieder perceel een inrichtingsplan heeft gemaakt dat aansluit bij het omliggende landschap. Door aanplant van streekeigen soorten wordt het landschap weer aantrekkelijk voor allerlei diersoorten. Ook vanuit cultuurhistorisch oogpunt krijgt het erf en het omliggende landschap meerwaarde wanneer er inheemse plantsoorten staan.