Inzameling lege snoepverpakkingen voor Voedselbank

GELDERMALSEN Sinds enkele maanden is Geldermalsen een waar snoepverpakking recycling punt rijker. Initiatiefnemer van dit recycling punt is de familie Minnee. Zij zijn een van de eerste Nederlandse teams dat zich heeft aangemeld bij de Fruittella Snoep Brigade. Deze inzamelingsactie is het mooie resultaat van een samenwerking tussen Fruittella en recyclebedrijf TerraCycle. Consumenten kunnen met dit programma hun lege snoepverpakkingen gratis recyclen, als beloning hiervoor krijgen ze een financiële bijdrage waarmee een goed doel naar eigen keuze kan worden gesteund. Zo verzamelt de familie Minnee voor de Voedselbank Rivierenland in Geldermalsen.

Marieke Minnee, initatiefnemer over de inzameling: ,,Mijn man Ronald is bij de voedselbank vrijwilligerswerk gaan doen. En het leek het me leuk om ook mijn steentje, eh afval, bij te dragen." De inzamelingsactie viel dit jaar in de prijzen door mee te doen aan de Snoepbrigade. Hiermee verdiende het team onder andere extra punten die omgewisseld kunnen worden voor een bijdrage aan de voedselbank Rivierenland. Om de inzamelteams extra te motiveren organiseert TerraCycle regelmatig wedstrijden. Afgelopen maand won Marieke op deze manier een Fruittella verrassingspakket. ,,We dragen de voedselbank een warm hart toe en extra bijdragen zullen altijd welkom zijn. Het is fantastisch dat mensen nu zelfs met afval kunnen helpen. Niet alleen leveren ze op deze manier een directe bijdrage aan het milieu, maar dus ook financieel aan de Voedselbank."

Om de inzameling te promoten heeft Marieke een Facebook-pagina "Snoepverpakkingen voor de Voedselbank" opgezet. Via deze pagina melden vrienden, kennissen en zelfs onbekenden zich bij Marieke aan om te helpen. Op deze manier begint er zich een inzamelnetwerk te volgen. Marieke hoopt dat dit netwerk zich snel door heel Geldermalsen zal uitbreiden. Op dit moment zijn er twee inzamelpunten in Gelderlmalsen waar mensen hun lege snoepverpakkingen in kunnen leveren: het gebouw van Vrijwilligers Geldermalsen en Bloembinderij Margriet.

De Fruittella Snoep Brigade is een gezamenlijk initiatief van Fruittella en TerraCycle. Fruittella neemt al jaren haar verantwoordelijkheid als het gaat om natuurlijke kleur- en smaakstoffen en portieverpakkingen. Een logische volgende stap is deze samenwerking met TerraCycle om samen met consumenten verantwoord om te gaan met snoepverpakkingen. Dit community gedreven programma maakt het mogelijk om gratis snoepverpakkingen te recyclen en bovendien een donatie aan een zelf gekozen goed doel te doen. Inmiddels zijn er verspreid over heel Nederland teams actief die op deze manier een concrete bijdrage leveren aan het milieu en de maatschappij. Alle ingezamelde snoepverpakkingen worden op innovatieve wijze verwerkt tot nieuwe duurzame grondstoffen en producten. Fruittella en TerraCycle hopen snel de eerste mijlpaal van één miljoen ingezamelde verpakkingen te bereiken.