• Jan Harmenshof kreeg in januari 2017 het predicaat Excellente school

  Jan Harmenshof
 • Onderwijs-inspecteur Rutger Meijer spreekt kinderen en leerkrachten toe alvorens het predicaat uit te reiken.

  Jan Harmenshof
 • V.l.n.r. adjunctie Hannie Kerkhof, leerkracht Rose Staritsky en directeur Mari van Gessel

  Jan Harmenshof
 • Jan Harmenshof
 • Jan Harmenshof
 • Jan Harmenshof

Jan Harmenshof Geldermalsen krijgt predicaat excellente school

GELDERMALSEN Fluvium-school Jan Harmenshof uit Geldermalsen heeft van het Ministerie van Onderwijs maandagmorgen het officiële predicaat Excellente school gekregen.

Dit is een titel voor scholen met bijzondere kwaliteiten en voor scholen die uitblinken in een specifiek excellentieprofiel. Onderwijsinspecteur Rutger Meijer, die het predicaat en daarbij horende vlag en bordje officieel kwam uitreiken, vertelde dat dit het beste rapport voor een excellente school was dat hij in zijn loopbaan had gezien.

Uit het juryrapport blijkt dat de inspectie zeer tevreden is in brede zin over het onderwijs op de Jan Harmenshof. Met name het excellentieprofiel Vroeg vreemdetalenonderwijs Engels blijkt een klasse apart en is dan ook doorslaggevend geweest voor de toekenning van het predicaat. Een citaat uit het rapport: ,,Tijdens de groepsbezoeken raakte de jury onder de indruk van de wijze waarop in de kleutergroep tijdens een woordenschatles uitsluitend in het Engels werd gecommuniceerd. Er was zichtbaar sprake van begrip en plezier in Engels."

Directeur Mari van Gessel roemde de hechtheid van zijn hele team, dat al bijna tien jaar zonder grote wijzigingen opereert, en noemde speciaal adjunct directeur Hannie Kerkhof en leerkracht Rose Staritsky, die de drijvende krachten zijn achter het Engelstalig onderwijs in de gehele school. Fluvium-directeur Anita Burlet glom van trots: ,,Prachtig om dit te mogen meemaken in mijn laatste jaar als Fluvium-directeur."