Jan Harmenshof tweede bij twaalfde techniekwedstrijd

GELDERMALSEN Duco, Julian en Floor van de basisschool uit Asch maakten dit jaar het winnende werkstuk van de techniekwedstrijd Rivierengebied - West Maas en Waal. Het thema was dit jaar "Tuinen" en de opdracht luidde: ontwerp een tuin met minimaal drie objecten en werk één van die objecten vergroot uit. Fluviumschool Jan Harmenshof uit Geldermalsen werd tweede. De Lokhorstschool uit Deil won de derde prijs en de prijs van de kinderjury.

700 leerlingen gingen in maart van dit jaar enthousiast aan de slag en maakten ongeveer 150 werkstukken. Creativiteit, ingebrachte techniek en vooral de eigen inbreng van de leerlingen werden door de jury als erg goed beoordeeld. Ook het gebruik van de door de stichting aan de scholen gratis geleverde basis materialen werd door de jury beoordeeld als opvallend goed.

Vrijdagmorgen 10 juni werden alle prijzen tijdens een feestelijke slotmanifestatie bij Bouwmensen in Geldermalsen bekendgemaakt en uitgereikt door o.a. wethouder Wiendels van Geldermalsen.

Naast het bouwen van de werkstukken maken de leerlingen ook een beschrijving van het proces en vertellen middels een evaluatie wat zij er van vonden. Hieruit wordt duidelijk dat het niet alleen veel plezier geeft, maar ook dat er duidelijk aandacht is voor de techniek, waar ze heel direct mee bezig zijn. Dat is precies waar de Techniekwedstrijd voor staat.

Kinderen van de Appelhof uit Druten mochten beoordelen dat de prijs van de kinderjury dit jaar naar de Lokhorstschool uit Deil ging. De themaprijs werd dit jaar door Gastvrij Geldermalsen uitgereikt en ging naar Rehobothschool uit Ochten, die opvallend veel "echt groen" hadden verwerkt.

De wedstrijd kent ieder jaar tien winnaars. Naast de hoofdprijs van de school uit Asch ging de tweede prijs naar de Jan Harmenshof school uit Geldermalsen, de derde prijs naar De Lokhorstschool uit Deil en vierde werd de Leeuwenkuil uit Beneden Leeuwen.

Tenslotte waren er nog zes winnaars van de vijfde prijs. De Prins Clausschool uit Tiel, St Victorschool uit Afferden, De Meent uit Ommeren, de Prins Willem Alexanderschool uit Ophemert , de Hoge Hof uit Kapel Avezaath en De Achtbaan uit Tiel.