• Jan van Maanen

Jan van Maanen met try out in Stroomhuis

NEERIJNEN Jan van Maanen komt op zaterdag 28 januari vanaf 20.00 uur met een try out van theaterprogramma 'Voor alles' in het Stroomhuis Neerijnen. Entree 12,50, reserveren noodzakelijk.

Jan van Maanen is dirigent, cabaretier, pianist, organist, zanger, componist, beeldend kunstenaar. 'Voor alles' is hij geboren in Meteren en kreeg zijn eerste pianolessen van Hanny de Winter (Vroeijenstijn). Na jaren als dirigent en organist te hebben gewerkt, onder andere bij de opera Spanga, kreeg hij de kans om in februari 2016 in Wenen in de gouden zaal van de Musik Verein te dirigeren, maar ook in Bulgarije en zijn stad: Utrecht.

Als cabaretier en winnaar van de Wim Sonneveldprijs is hij door kenners en pers uitgeroepen tot 'uitvinder van het Retro-Cabaret' en 'erfgenaam van De Grote Drie'. Hij schaamt zich in zijn nieuwe programma 'Voor alles' niet voor zijn imago. Hij trekt zich daarbij weinig aan van de zogenaamde tijdgeest, doet alles in zijn eigen tempo want, zo zegt hij: 'Ik ben de tijd, u, wij zijn en maken de tijd'. Zijn compassie lijkt grenzeloos, hij omarmt iedereen en gunt iedereen alles. Bij Jan mag je roken, vuurwerk afsteken, daarover zeuren, jezelf zwart schminken, daarover zeuren, mensen beledigen, gekwetst zijn, ballonnen oplaten, Eskimo's Eskimo's noemen en geloven dat de overheid het beste met je voor heeft. Alles mag, op eigen risico.

Jan van Maanen zingt gul, speelt rijk en ruig en zal u laten lachen om niets.

De pers was lovend. 'Fascinerende mengeling van parodie en hommage, sentiment en knipoog, spot en oorspronkelijkheid. Van Maanen lijkt een directe erfgenaam te zijn van De Grote Drie'- Het Parool

'Een charismatische komiek' - De Volkskrant. 'Een aanvulling op het huidige cabaretaanbod' - De Volkskrant. 'Dat zijn buitenissige talent nog tot meer zal leiden, staat wel vast' 'Zo'n cabaretier ziet men zelden' - NRC. 'Tegenover al het absurdisme staan prachtige liedjes, waarin zijn muzikaliteit en taalgevoel zonder ironie tot hun recht komen' - Het Parool

En nu dus in het Stroomhuis, dicht bij zijn geboortegrond.

Officiële website: www.janvanmaanen.be

Facebook: www.facebook.com/janvmaanen