Japanse pianiste Wakana Shimizu in Stroomhuis Neerijnen

NEERIJNEN Rivierenland Klassiek brengt ook deze derde zondag van de maand om 14.30 uur klassieke muziek in Stroomhuis Neerijnen.

Het concert wordt geopend door een dertienjarig viooltalent, waarna in het hoofdprogramma Wakana Shimizu (1990 - Tokio) werken van Mendelssohn, Schumann, Chopin en Debussy ten gehore brengt.

Wakana is winnares van het Prinses Christina Concours 2010. Zij trad al veelvuldig op in Japan, Nederland, Duitsland en Italië, zowel solo als met orkest. Overal waar de jonge pianiste zich presenteert, wordt zij beschouwd als een uitermate talentvol en uitgesproken veelzijdig musicienne. Haar repertoire is veelomvattend. In 2005 nam zij voor het eerst deel aan de internationale masterclass van Vladimir Tropp en Willem Brons. Haar optreden tijdens het slotconcert werd integraal uitgezonden door de Nederlandse radio. Vanaf 2009 studeert Wakana op het Conservatorium.

Vanaf 13.45 uur is de zaal open. De entree voor volwassenen bedraagt €10, voor 13 - 18 jaar geldt €5, t/m 12 jaar is de toegang gratis.

Stroomhuis Neerijnen is gelegen aan de Van Pallandtweg 1 te Neerijnen, www.stroomhuisneerijnen.nl