Jazz, blues en meer met Dr. Hip & friends in Schenkerij de Beurs

GELDERMALSEN Vrijdagavond 2 juni zorgen Dr. Hip & Friends voor een avond vol blues, jazz en funk (Blazzunk) in de Schenkerij de Beurs in Geldermalsen.

Hammond-organist Peter van de Woestijne en zijn broer Frank maken al bijna 40 jaar muziek, samen of in wisselende bezetting. Op vrijdagavond 2 juni spelen de twee, eveneens in wisselende bezetting samen met 'friends'. Neem je eigen vrienden mee en start het weekend met een avond vol jazz, blues en meer.

Dr. Hip's Blues trio speelt met bluesgitarist en zanger Andre Roodbeen. Andre speelt al jaren in de bluesband Lookin4blues en maakt in dit trio uitstapjes naar jazz/funk. De ervaren muzikant staat garant voor stevig blueswerk. Met de Clapton tribute-band worden nummers uit het diverse repertoire van Eric Clapton gebracht met zang van Alex van Kraanen, geen onbekende muzikant in Schenkerij de Beurs. Van Kraanen trad al eerder op in andere bezettingen, afkomstig uit Culemborg, net als mondharmonicaspeler Dominike Boland en gitaris Frank Pleyers. Stuk voor stuk ervaren muzikanten die de Clapton nummers stijlvol interpreteren.

In de derde bezetting speelt Frans van Oostrom gitaar. De muzikant speelt regelmatig met Betuws underground djazzbandje Fwench Connection en Bliqfoer, eveneens een band uit de eigen regio. Deze keer komen uitvoeringen van nummers van de Beatles, Police en andere 70er jaren hits langs, voorzien van o.a..funky gitaarwerk. Erwin Loeff neemt de zang voor zijn rekening. Loeff heeft inmiddels zijn plek als zanger-performer gevonden in diverse bands en is regelmatig te gast tijdens de avonden van het Cultureel Cafe.

Aanvang 20.00. De toegang van de avonden van Cultureel Café Geldermalsen is gratis. Adres: Marktplein 14 Geldermalsen.