• Cultureel Café
  • Maarten J.Eykman

JazzBTW bij Cultureel Café Geldermalsen

GELDERMALSEN Vrijdagavond 27 januari speelt JazzBTW vanaf 20.00 uur bij Cultureel Café Geldermalsen. De locatie is als altijd Le Mélangeur aan het Marktplein 16 in Geldermalsen. Entree is gratis.

De formatie JazzBTW brengt lekkere jazz uit de Betuwe, vandaar 'btw' in de naam. De drie muzikanten spelen nu al een jaar of vijf intensief samen. Hun repertoire bestaat uit akoestische jazz in een lekker modern jasje. De muziekkeuze is gericht op de top2000, nummers die bekend zijn bij een breed publiek. Dit hits worden in een jazzy variant gespeeld. Zo spelen ze medleys van de muziek van Gilbert O'Sullivan, AbbA, Elton John, The Beatles en Stevie Wonder. Maar ook Elvis en The Bee Gees komen voorbij. Het trio speelt deze nummers met hoge dynamiek, dus afwisselend van heel zacht naar heel fel en alles wat er tussen zit. De muzikanten reageren constant op elkaar. Het optreden is een dialoog en het publiek kijkt en luistert mee.

Contrabassist Melvin Könings is een veelzijdige muzikant die in uiteenlopende formaties in de regio speelt. Zo speelde hij jaren in de Big Band Betuwe en was hij medeoprichter van het succesvolle akoestische orkest 'De Nijlpaarden'. Naast JazzBTW speelt Melvin ook in de Betuwse band Fwench Connection en houdt hij zich bezig met Hot Club muziek; akoestische swing jazz in de traditie van Django Reinhardt. Frank van de Woestijne speelt drums in alle stijlen. Lange tijd vormde hij de ritmebasis in het Betuwse jazzquintet High Five. Ook speelde hij in verschillende bigbands. Ook was hij drummer in lokale formaties als Joy Spring en Groove Orchard. Lucas Mutsaers speelt piano, hij is onder meer pianist van het Rotterdamse jazztrio TOBD en een vermaard improvisator. Hij volgt regelmatig jazz masterclasses in binnen- en buitenland. Zijn speelwijze is dynamisch en verrassend. Hij brengt spanning en variatie door de vrijheid in de muziek op te zoeken.

Kijk voor meer informatie op: www.jazzbtw.com

Dichters gezocht voor poëziefestival

Op zondagmiddag 5 maart houdt Cultureel Café Geldermalsen een poëziefestival. Hiervoor worden nog dichters gezocht. Wie daar werk wil voordragen, kan contact opnemen met: info@cultureelcafegeldermalsen.nl

Meer informatie over de activiteiten van Cultureel Café Geldermalsen is te vinden op www.cultureelcafegeldermalsen.nl