• Wikipedia

Jeroen Staatsen waarnemend burgemeester Geldermalsen

GELDERMALSEN Jeroen Staatsen wordt waarnemend burgemeester van Geldermalsen. De 70-jarige VVD'er is sinds 1 september waarnemend burgemeester van de gemeente Zevenaar.

Staatsen volgt Miranda de Vries op, die de nieuwe burgemeester van Etten-Leur wordt.

Commissaris van de Koning Clemens Cornielje heeft Staatsen per 1 januari 2018 benoemd. De waarneming zal op 1 januari 2019 stoppen, omdat de gemeente Geldermalsen dan fuseert met de gemeenten Lingewaal en Neerijnen.

Jeroen Staatsen (VVD, 70 jaar) werd in september 2016 waarnemend burgemeester van de gemeente Zevenaar. Hij blijft dat tot 1 januari 2018, wanneer de gemeente Zevenaar fuseert met de gemeente Rijnwaarden.

Daarvoor was Staatsen sinds 2006 waarnemend burgemeester en sinds 2007 burgemeester van Voorschoten. In 2006 was hij ook korte tijd waarnemend burgemeester van Teylingen. Van 2001 tot 2006 was hij burgemeester van Den Helder.

Staatsen heeft een lange staat van dienst in het openbaar bestuur, die begon bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. In Gouda was hij gemeenteraadslid. Daarna was hij onder meer gemeentesecretaris van Rheden, loco-griffier van Provinciale Staten van Gelderland en griffier van Provinciale Staten van Overijssel.

Clemens Cornielje heeft over zijn voornemen een waarnemend burgemeester te benoemen goed overleg gehad met een delegatie van de gemeenteraad van Geldermalsen (fractievoorzitters, wethouders, gemeentesecretaris en griffier).

Hij heeft zijn voornemen ook kenbaar gemaakt aan de burgemeesters van Lingewaal en Neerijnen, de fusiepartners van de gemeente Geldermalsen.

Staatsen heeft, voorafgaand aan zijn benoeming, een gesprek gehad met bovengenoemde raadsdelegatie. De delegatie adviseerde daarna unaniem positief aan de commissaris van de Koning. Deze heeft vervolgens besloten hem te benoemen tot waarnemend burgemeester. Jeroen Staatsen is op 27 november beëdigd.