Jong toptalent verzorgt weer klassieke concerten in het Stroomhuis

NEERIJNEN Jong toptalent verzorgt ook in 2016 weer klassieke concerten in het Stroomhuis. Op zondag 17 januari bijten Anastasia Kozhushko, Linda van der Spaa en Mariken Zandvliet om 14.30 uur het spits af. Entree: volwassenen €10, jongeren van 13 t/m 18 jaar €5, kinderen t/m 12 jaar gratis

Sinds 2003 loopt het succesvolle concept 'Koffie bij de Piano' in den Bosch. Daarna volgden andere plaatsen zoals Vught en Geertruidenberg. En vanaf februari 2015 Neerijnen met het Stroomhuis.

Door samenwerking met de bedenkers van de formule beschikt de Stichting Stroomhuis Neerijnen over de ervaringen elders en heeft toegang tot een brede selectie met vooraanstaande en inmiddels bekende jonge musici. Meer informatie over de formule en over de musici op www.podia-klassiek.nl.

In 2015 speelden de deelnemende pianisten op de uitstekende piano die sinds het begin van deze eeuw in het Stroomhuis aanwezig was. Hierop gingen vele begaafde musici zoals Bert van den Brink hen voor. Met de nu aangeschafte vleugel Yamaha C3 komen extra mogelijkheden naar voren. De pianisten spelen op het type instrument waarop zij hun verdere muzikale leven ook zullen spelen, zij kunnen een breder repertoire brengen. De concerten bestaan uit twee delen. Voor de pauze spelen meestal jongere talenten, bij voorkeur uit de regio, waarna het hoofdprogramma volgt. Het geheel wordt gepresenteerd door een jonge presentator, die meestal zelf ook musicus is. Zij of hij doet op deze manier ervaring op met het presenteren voor een groter publiek

Na de schriftelijke waardering, die het publiek mag geven, is er ruim gelegenheid voor "Meet the Artists".

Ook in 2016 klinken elke derde zondag van de maand tot en met oktober klassieke klanken. De zomermaanden juli en augustus uitgezonderd. Het jaar wordt na een reeks van acht concerten afgesloten met de finale in november. Het Stroomhuis, gelegen in het centrum van het land, wil met deze reeks een bijdrage leveren aan de cultuur van ons mooie rivierengebied.

De musici 'stelen' ongetwijfeld uw hart om in toeristische streekgebonden termen te spreken. Geïnteresseerden kunnen zich vooraf informeren over het programma en de optredende musici via: www.stroomhuisneerijnen.nl.

Het publiek in de zaal kan de verrichtingen van de musici volgen m.b.v. een camera waarvan de beelden geprojecteerd worden op een scherm terzijde van het podium.

In de expositieruimte van het Stroomhuis is op 17 januari overigens nog werk te zien of te lezen van circa 20 Stroomhuisvrijwilligers.