• Mozaiek Welzijn
  • Mozaiek Welzijn
  • Mozaiek Welzijn

Jongeren uit Beesd barbecuen voor ouderen met Burendag

BEESD Op zaterdag 22 september, tijdens Burendag, hebben jongeren die elkaar regelmatig treffen achter multifunctioneel centrum het Klokhuis in Beesd, een barbecue gehouden voor de buurtbewoners. De organisatie lag in handen van de jongeren zelf, in samenwerking met Joanne Bredero van het Klokhuis en Guusje de Wit, jongerenwerker bij Mozaïek welzijn.

De jongeren wilden graag iets doen voor buurtbewoners. Ze wilden laten zien dat ze meer kunnen dan alleen maar "hangen" en ze hoopten op deze manier ook goed contact met buurtbewoners te krijgen. ,,De jongeren staan er open voor om aangesproken te worden op hun gedrag indien nodig", zegt Guusje. ,,Zij willen geen overlast veroorzaken, maar elkaar gewoon gezellig ontmoetten. Het contact met Joanne en de jongeren is goed, zij was direct bereid om mee te werken aan het idee en stelde het klokhuis hiervoor open."

Zo'n 25 bewoners schoven aan afgelopen zaterdag. Ook burgermeester Jeroen Staatsen en wethouder Niko Wiendels waren van de partij. Iedereen heeft genoten van het eten, wat de jongeren met behulp van Joanne, zelf bereidden en uitserveerden. De sfeer was fantastisch. Zelfs zo goed dat de burgermeester het de moeite waard vond om te benoemen dat dit een traditie zou moeten worden.


De jongeren kregen veel complimenten voor hun inzet, er ontstonden leuke gesprekken en regelmatig werd er aangegeven dat de jongeren niet als overlast gevend ervaren werden.
Een geslaagde ontmoeting tussen jongeren en ouderen, waarbij ook een brug geslagen is tussen bewoners en jongeren die gebruik maken van dezelfde ruimte.

Deze middag is mede mogelijk gemaakt door het Oranje fonds. Maar ook zonder een Burendag subsidie zullen volgend jaar de mogelijkheden voor herhaling zeker uitgezocht worden.