Jubileum open atelierroute WaardArt

GELDERMALSEN - NEERIJNEN De open atelierroute WaardArt wordt dit jaar voor de tiende keer gehouden. Speciaal voor dit jubileum gemaakte kunstwerkjes worden door deelnemende kunstenaars tijdens de atelierroute op 2, 3 en 4 oktober voor € 10 verkocht. In de Lidl vitrines van WaardArt op het Marktplein te Geldermalsen staan voorbeelden hiervan geëxposeerd. Dit jaar is ook voor eenzelfde bedrag een bijzondere set kaarten met daarop kunstwerken van de deelnemende kunstenaars te koop.

,,We zijn met een redelijk vaste kern, maar hebben ook ieder jaar weer nieuwe deelnemers mooi verspreidt over de dorpen. Van Acquoy tot Buurmalsen en Meteren en van Haaften tot Ophemert. Ook zijn er wel eens gastexposanten van buiten de regio", vertelt ceramiste Maron Murman uit Geldermalsen. Zij is al een aantal jaar voorzitter van WaardArt en bekend van haar Raku gestookte beelden. ,,WaardArt is goed voor ons als beroepsgroep, het biedt de mogelijkheid tot het bekend worden onder een breder publiek. Een open atelierroute is heel anders dan een galerie bezoeken. Je kunt ons aan het werk zien, vragen stellen en uitleg krijgen. De meesten werken ook aan andere exposities binnen en buiten de regio mee. Geïnteresseerde kunstenaars kunnen zich altijd aanmelden om volgend jaar deel te nemen.''

Omdat de atelierroute een groot gebied bestrijkt is er in het Stroomhuis te Neerijnen een overzichtsexpositie met kunstwerken van alle deelnemende kunstenaars en ligt de routefolder klaar. Voor wie voor het eerst met WaardArt kennis maakt is de expositie een mooie gelegenheid om met de verscheidenheid aan kunstenaars kennis te maken en aan de hand daarvan een eigen route samen te stellen. De route is ook verkrijgbaar bij alle ateliers en op de website.

In 2014 is bezoekers van WaardArt gevraagd zelf een plankje te beschilderen. ,,Het zijn er rond de negentig geworden en er zitten erg leuke kunstwerkjes bij. Deze worden nu ook geëxposeerd in het Stroomhuis.'' WaardArt, Stroomhuis Neerijen, Pallandtweg 1 te Neerijnen en in ruim 30 ateliers in de regio. Geopend vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 oktober tussen 11.00-17.00 uur. Een aantal ateliers niet op vrijdag. Kijk voor de exacte informatie op de website www.waardart.nl.