Juridische en financiële gevolgen bij dementie in Alzheimer Café Geldermalsen

GELDERMALSEN Op woensdagavond 25 oktober, tijdens het maandelijkse Alzheimercafé in de Pluk in Geldermalsen praten de aanwezigen met de notaris over de Juridische en financiële gevolgen bij dementie. Inloop met koffie vanaf 19.00 uur.

 

De rol van de notaris is om mensen helder en in duidelijke taal te adviseren over de juridische aspecten van een nalatenschap. Wat er gebeurt als ze er niet meer zijn. En - in geval van dementie - ook over de juridische gevolgen als mensen op een gegeven moment niet meer in staat zijn hun eigen belangen te behartigen. De meeste mensen met dementie weten dat hun geestvermogens achteruit gaan. Ze kennen hun vooruitzichten. De gesprekken die met een notaris gevoerd worden wanneer er dementie in het spel is zijn soms emotioneel, maar na afloop zijn mensen vooral dankbaar. Het is een opluchting om te weten dat alles goed geregeld is en dat dit stuk losgelaten kan worden.

Het Alzheimer Café is er elke laatste woensdag van de maand voor iedereen die met dementie te maken heeft. Het Alzheimer Café wordt gehouden in De Pluk. Rijksstraatweg 64 in Geldermalsen. Inloop vanaf 19.00, aanvang 19.30. Toegang is gratis en de koffie staat klaar. Info: 0345- 573688, alzheimercafegeldermalsen@gmail.com