Kantoorpersoneel 's Heeren Loo op pad met cliënten

GELDERMALSEN Alle medewerkers van 's Heeren Loo die niet direct in de zorg werkzaam zijn, doen op donderdag 14 juni mee aan 's Heeren Loo Doet. De (kantoor)medewerkers gaan een dag klussen op woningen en dagbestedingen, nemen de bewoners een dagje mee uit naar bijvoorbeeld de midgetgolfbaan of verzorgen de catering bij een zomerfeest. Voor bewoners worden deze dag kleine dromen waargemaakt. De medewerkers kunnen na 's Heeren Loo Doet hun werk met nog meer passie uitvoeren.

Alweer voor de zevende keer wordt deze landelijke dag georganiseerd. Zowel voor de bewoners als voor de medewerkers is deze dag een van de hoogtepunten van het jaar. Ellen Boonen, directeur HRM: ,,De ondersteunde diensten zoals ICT, HRM en Facilitair staat altijd in dienst van de zorg. Nooit andersom. Zij moeten bij alles wat zij doen altijd kritisch kijken naar de toegevoegde waarde van hun werk. Wat voegt hun werk toe voor de cliënt, zijn familie en voor de zorgprofessional? Ik ben ervan overtuigd dat je pas echt goed werk kan leveren en de juiste beslissingen kan nemen als je weet voor wie je dit allemaal doet. Daarom organiseren we elk jaar deze dag om onze collega's te ondersteunen. Door samen met bewoners een tuin van een woning op te knappen of gezellig een dag weg te gaan, krijg je extra verbinding met elkaar. Deze dag wordt gezien als een van de leukste (werk)dagen van het jaar!"

Een dag met bewoners op pad of het uitvoeren van een speciale klus is normaal niet zomaar mogelijk. Daarvoor zijn familieleden of vrijwilligers nodig om de begeleiders te helpen. De medewerkers van de ondersteunende afdelingen zijn vandaag echter allemaal vrijwilliger. Daardoor kunnen veel groepen iets leuks doen zoals naar de dierentuin, midgetgolfen, pannenkoeken bakken of picknicken.