• Welzijn West Betuwe
  • Welzijn West Betuwe

Kennismaken met vrijwilligerswerk tijdens NLdoet

NEERIJNEN Op 9 en 10 maart is het weer NL doet. De grootste jaarlijkse vrijwilligersactie in Nederland. In de gemeente Neerijnen doen 13 organisaties mee en hebben zich al meer dan 100 vrijwilligers aangemeld. Er zijn nog circa 65 vrijwilligers nodig. De ideale gelegenheid om eens aan vrijwilligerswerk te proeven.

In vrijwel alle dorpen van Neerijnen wordt er geklust. Bij verschillende sportparken, gymzalen en speelterreinen worden de handen uit de mouwen gestoken. Bij de tennisvereniging in Varik en Haaften, de voetbalvereniging en speeltuin in Haaften, bij AGO in Ophemert en Wilskracht in Haaften. Ook de dorpshuizen Toevershof in Varik en de Biskamp in Hellouw doen dit jaar weer mee. En altijd al willen weten hoe Museum Oersprong, het Veerhuis of De Dikke Toren er van binnen uit ziet of wat de Stichting Superkatten doet? Zij zetten hun deuren open en heten iedereen welkom.

Er wordt zowel binnen als buiten gewerkt. Schilderen, schoonmaken van kleedkamers, speeltoestellen, banken en terrassen, klussen in de tuin zoals snoeien van heggen en aanplanten van jong groen en bloemen. Het is gezellig! Er is altijd een hapje en een drankje en tijd voor een praatje en vele handen maak licht werk.

Vorig jaar waren ruim 350.000 Nederlanders actief bij meer dan 9.500 klussen, een recordaantal. In 2018 willen we nog veel meer mensen op de been krijgen. Inmiddels zijn er al meer 9800 klussen aangemeld. In Neerijnen doen al meer dan 100 vrijwilligers mee.

Voor meer informatie over de klussen en aanmelding ga naar www.nldoet.nl of neem contact op met de Consulent Vrijwilligerswerk van Welzijn West Betuwe 0418-652371.